AK Parti Adıyaman Belediyesi başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, “İşadamları Bazı Taleplerle Karşılaşınca Geri Dönüyorlar”

AK Parti Adıyaman Belediyesi başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, yerelde Adıyaman’ın sorunlarına değinerek, yapılması gereken noktalara parmak pastı.

 Yerel sorunların yanında işsizlik konusuna da değinen AK Parti Adıyaman Belediyesi başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, “İş adamlarına kolaylıklar sağlanırsa iş olanakları çoğalır” dedi.

“O konun sosyal ve mali boyutu incelendikten sonra karar verilecek”

Adıyaman’da sosyal alanların çoğaltılması gerektiğini belirten AK Parti Adıyaman Belediyesi başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, “İlimizde küçük parkların yanında büyük parkların da hizmete açılması gerekir. Trafik ve otopark sorunu mutlaka çözülmeli. Artık insanların nefes alabilecekleri, huzur bulabilecekleri alanların oluşturulması gerekmekte. Ayrıca Adıyaman’da gençlerimize yönelik projelerimizde olacak. Bütün çarşıyı internetle donatacağız. Ve istedikleri yerde internete bağlanabilecekler. Spor ve sosyal alanlarda büyük oranda çalışmalarımız var. Adıyaman halkının ulaşımını kolaylaştırmak belediyeye ait bir görevdir. Bu iş içinde ne gerekiyorsa, belediye bunun neresinde olması gerekiyorsa orada olacak. Ancak raylı sistem konusunda şuanda hiçbir kararımız yoktur. O konun sosyal ve mali boyutu incelendikten sonra karar verilecek. Ev hanımları için sosyal alanlar oluşturuyoruz. Her türlü kursların açılabileceği, bayanların eğitim görebilecekleri, spor yapmak isteyenlerin spor yapabilecekleri ve sadece bayanlara yönelik yüzme havuzların olacağı bir proje olacak. Adıyaman güzelleşirse, huzura ererse en çok ev hanımları mutlu olurlar. Adıyaman’ın çok fazla büyümesi önemli değil, önemli olan güzelleşmesidir. Büyümek elimizde değil ama güzelleştirmek ve mutlu olmak elimizde” şeklinde konuştu.

“Siyaset içerisinde yalanı çıkarmamız lazım”

Adıyaman’ın bir kültür merkezine şiddetle ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Fehmi Hüsrev Kutlu, “İlimizde büyük salonlara ihtiyaç var. Adıyaman Üniversitesi’nin ve TPAO Bölge Müdürlüğü’nün konferans salonları mükemmel düzeyde ama belediyenin daha güzel şeyler yapması lazım. Belediye bütçesi dışında da bir takım finans çalışmalarımız var. Göreve geldiğimizde bu hizmetleri hayata geçireceğiz. Herkese iş vermek mümkün değil ama çok mağdur olan insanlarımızdan başlayarak iş kapılarını aralamamız lazım. İş adamlarına kolaylıklar sağlanırsa iş olanakları çoğalır. Bazen ilimize yönlendirdiğimiz iş adamlarımız oluyor. Ama bu işadamları bazı taleplerle karşılaşınca geri dönüyorlar. Belediye olarak iş adamlarımızın ilimizde yatırım yapmalarını sağlamadığımız zaman iş olanakları artacaktır. “Ben iş vereceğim” diye konuşursam yalan söylemiş olurum. Siyaset içerisinde yalanı çıkarmamız lazım. Ancak mağdur olan herkese iş imkanı sağlamak için yoğun bir gayret içerisinde olacağım” ifadelerini kullandı.

“Daha çok sosyal alanlara ihtiyacımız olduğu bir gerçek”

Mevcut otogarın yeri konusunda açıklamalarda bulunan Fehmi Hüsrev Kutlu, “Bu yer kültür merkezi veya iş merkezi olabilir. Ama ticari alandan çok sosyal bir alan olarak kullanılması gerekir. Bu yer için daha çok sosyal bir alan üzerinde çalışmalarımız var. Daha çok sosyal alanlara ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Bunun yanı sıra kaleyi yaptığımız zaman halkımız nasıl yapıldığını görecektir. Kalenin kel tepe görünümünden kurtulması, bir takım estetiklerin kazandırılması lazım. Kalenin şuan ki hali güzel ama yeterli değil. Bir takım eklerle süslenmesi lazım. Kale projesi gerçekleştiği tarihte belediye başkanı olmuş olsaydım, bazı yerleri muhafaza ederdim. Özellikle kap altı denilen evin muhafaza edilmesi gerekirdi” diye konuştu.

 

Editör: Adıyaman Haber