AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu:“Bu Projemizi Üç Ayrı Yerde Hayata Geçirmeyi Düşünüyoruz”

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte projelerini Adıyamanlı vatandaşlarla paylaşan AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, seçilmesi halinde birçok projesini zaman kaybetmeksizin vatandaşlarla buluşturacağını söyledi.

 Adıyaman’ın yerelde birçok sorununa değinerek, bu sorunlara karşın projelerine dikkat çeken AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, Adıyaman halkının yıllardır dört gözle beklediği projeleri hayata geçireceğini ifade etti.

“Bu projemizi üç ayrı yerde hayata geçirmeyi düşünüyoruz”

Yeni bir sayfayla Adıyaman’ın yaşanabilir bir kent haline dönüştürülmesi gerektiğini savunan AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, “Bugünün şartlarında Adıyaman’ın şehir merkezine araçla girmek mümkün değil. Çoğu vatandaşımız aracını herhangi bir yere park etmek zorunda kalıyorlar. Sümer Meydan’ındaki ışıkları üç ışıkta geçiyorlar. Bizim düşüncemiz alternatif caddelerin açılması, Atatürk Bulvarı’nın ve şehir merkezinin trafiğinin rahat bir geçişe izin verilmesinin sağlanması ve kapalı otoparkların hizmete açılmasıdır. Yapılması gereken otoparklar yer altında ve üstünde olabilir. Fakat otoparkların yeraltında olması halinde daha verimli bir hizmet verilmiş olur. Bu konuda en az 5 bin araçlık bir otopark projemiz var. Bu projemizi üç ayrı yerde hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bu yerlerden iki tanesinin yerini hükümet meydanının ve Demokrasi Parkı’nın altını planladık. Yeşil alanlara zarar vermeden, muhafaza edebilecek bir şekilde bir takım kapalı otoparklarımızın olması gerekir. Bütün bunların yanında çevre yollarımızın yeniden düzenlenmesi gerekmekte. Yapılan 1. 2. ve 3. çevre yolları normal cadde statüsünde olan yollardan oluşmakta. Bu yollar çevre yolu statüsünde değiller. Bu nedenle şehrin kuzeyinde 70 metrelik çevre yolu Karayolları Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla gerçekleşebilir. Bu tür bir proje diyaloglarla hızlandırabilinir. Ayrıca şehrimizin güneyinde yeni bir çevre yolu olmalı. Çünkü şehrin güney istikametinde yeni bir çevre yolu projesinin hayata geçmesiyle Adıyaman trafiğinin akışı rahatlayacaktır” diye konuştu.

“Her türlü kolaylığı halkımıza sağlamak için gereken tedbirleri alacağız”

 Adıyaman’ın kentsel dönüşüm konusunda birçok ilden geride kaldığının altını çizen AK Parti Adıyaman Belediye Başkan adayı Fehmi Hüsrev Kutlu, “Adıyaman için kentsel dönüşüm konusunda hiç atılmadı. Bundan ötürü ivedilikle kentsel dönüşümün Adıyaman’da uygulanması lazım. Bu şekilde hem yeni alanlar açılacak hemde konut sorununa çözüm bulunacak. Adıyaman’da her yıl en az bin 500 konuta ihtiyaç var. Bu konuda vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurarak, kentsel dönüşümü sağlamamız lazım. Henüz Adıyaman Belediyesi’nin bir kültür kompleksi de yok. TPAO Bölge Müdürlüğü’nün veya Adıyaman Üniversitesi’nin bir kültür kompleksi var. Ancak Adıyaman Belediyesi’ne ait bir kültür kompleksi yok. Kültür kompleksi öncelikle Adıyaman Belediyesi’nin hizmet alanı içerisinde olmalı. Göreve geldiğimizde ise Adıyaman Belediyesi şeffaf olacak. Belediyeye gelen herkes çok hızlı bir şekilde hizmetini alabilecek. Belediye personeli Adıyaman halkına hizmet etmekten zevk alacak. “Bugün git, yarın gel” denilen sistem ortadan kaldırılacak. Doğumdan ölüme kadar her türlü kolaylığı halkımıza sağlamak için gereken tedbirleri alacağız. Adıyaman Mezarlığı içerisinde çok basit bir sistemle isme dayalı bir sistem hayata geçecek. Bu şekilde isimler çok kolay bir şekilde bulunabilecek”  ifadelerini kullandı.

 

Editör: Adıyaman Haber