Adıyaman’da 2 tane kalan kalaycı esnafı, çırak bulamıyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte zor günler geçiren kalaycı esnafı, vatandaşların duyarsızlığına sitem ediyorlar.

Bakır malzemelerin kullanımından vazgeçilmesi ile birlikte kanser başta olmak üzere bir çok hastalığın baş gösterdiğini belirten kalaycı esnafı, devletin de kendilerinin elinden tutmadığını dile getirdiler.

Zor günler geçirdiklerini aktaran kalaycı esnafı, söz verilen teşviklerin de aldatmaca olduğunu dile getirdiler.

Adıyaman’da 55 yıldan beri Kalaycılık yapan Mehmet Yiğit, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“ 55 senedir kalaycılık mesleğini icra ediyorum. Kerge işi, bakır kalayı ve mutfak eşyası kalaylıyorum. En büyük sıkıntımız maddi, işler durgun. Çırak yok, halfe yok. Bu meslekte en küçükleri burada benim. Yarın bu işi yapanlar bıraktığı zaman bakırcılık mesleği sona erer. Millet artık modern oldu. Masraftan kaçtılar. Krom alıyorlar, çelik alıyorlar. Alüminyum alıyorlar. Bu nedenden dolayı da mide kanseri oluyorlar. Bakır vücuda faydalı,  vatandaşa anlatamıyoruz. Bakırın faydalarını bildiklerini okuyorlar. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz”

Verilen teşvik sözlerinin de yerine getirilmediğini aktaran Yiğit, “Başbakan çıktı bize teşvik verileceğini söyledi. Biz de umutlandık. Yok öyle bir şey. Federasyon başkanı farklı söylüyor hükümet farklı söylüyor. Benden 2 tane devlet memuru kefil istiyor. Evimi ipotek koyayım diyorum, yok diyorlar. Bizleri aldatmasınlar. Bu devirde kim kefil olur ? Baba, oğluna kefil olmuyor” şeklinde konuştu.

PHA

Editör: Adıyaman Haber