Dr.M.Murtaza Yetiş’in 8 mart dünya kadınlar günü mesajı

 “2013, özellikle kadınların 30 yıllık kangrenleşmiş terör sorunun çözümünde daha aktif rol almalarını umut ettiğimiz bir yıl. Bu anlamda 8 Mart 2013 bir dönüm noktası olabilir. Kadınlar sayın başbakanımızın ifade ettiği gibi, isterlerse, seslerini yükseltirlerse bu sorunu çözüme kavuşturabilirler. Kadınlar her zaman savaşların, kargaşaların, terörün daha fazla kurbanı olmaktadırlar. Bu nedenle barış için de en fazla onların seslerini yükseltmeleri gerekir.

Yeni çağın her yönden en fazla mağdur olanları maalesef Kadınlar olmaktadır. İnsanı yüceleyen bütün ideolojiler tarih boyunca kadını tam özgürleştirme adına ya meta haline getirdiler ya ikinci sınıf bir vatandaş ya da insan olmayı bile hak etmemiş eksik bir varlık olarak gördüler. Bu yönüyle “yüce insan yüce erkektir “algısı oluştu. Medeniyetimiz kadına verilmesi gereken değeri “cenneti onların ayakları altına sererek” ifade etti. Doğar doğmaz yaşamayı hak etmediği düşünülerek toprağa gömülen kız çocuğunu gömüldüğü topraktan çekip çıkardı. Medeniyetimizle kadın, medeniyet yürüyüşünde erkekle yan yana hatta daha önde olmayı başardı.

Şu anda Suriye diktatörüne karşı erkeklerinin yanında vakarla duran eşleri kutluyorum.

Filistin’de Siyonist rejime karşı erkek çocuklarını süsleyerek direniş meydanına gönderen anneleri, devlet terörü estiren İsrail’e karşı korkmadan, cesaretle durabilen Rachel Corie’nin şahsında tüm Filistinli kadınları, mazlumlara sahip çıkan, onlar için yardım toplayan, dua eden, göz yaşı döken tüm diğer kadınları 8 mart dünya kadınlar gününde selamlıyorum.

Mazlum tüm coğrafyalarda medeniyetimizin verdiği değerden uzak yaşamlar süren kadınları, anneleri selamlıyorum. Medeniyetimizin oralara ulaşması ile bu değersizliğin son bulacağını umut ediyorum.

Açlıkla boğuşan dünyanın tüm fakir diyarlarındaki kadınların çaresizliklerine ortak oluyor,  dünya gelirinin daha adil paylaşılarak bu acıların sona erdiği, kadınların birer öğretmen olarak tarih sahnesinde yerini aldığı, toplumu terbiye edici yanlarıyla öne çıktıkları bir zaman diliyorum.”

Editör: Adıyaman Haber