2015 Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili seçimleri için aday adaylığı yarışına Doç.Dr. Ahmet İNAN da dahil oldu. 

Dicle Üniversitesi  İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim Dalında Akademisyen iken AK Parti den Adıyaman Milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulunan Doç.Dr. Ahmet İNAN; Adıyaman’a faydalı olabilme ve hizmet edebilme şansı verildiği takdirde bütün gücüm ile çalışacağım. Adıyaman için yapılacak çok şeyin olduğunu, ekip ruhu ve katılımcı anlayış ile çalışıldığı zaman iyi sonuçlar alabiliriz. Gerek ulusal ve gerekse yerel problemleri ben de bir çok arkadaşımız gibi çok iyi bilmekteyim. Bu güne kadar hizmeti olan arkadaşların emeklerine saygı gösteriyorum. Ama yeni dönemde partimiz uygun görür beni de adayları arasına alırsa ve halkımız da bize inanıp itibar ettiğini Haziran 2015 te belirtirse verilen emaneti en iyi şekilde temsil etmeyi taahhüt ediyorum. Çözüm üreten, ben odaklı değil biz merkezli, halkı önceleyen ve daima hakkı gözeten bir anlayış içinde olacağım, dedi.
 
Doç.Dr. Ahmet İNAN, 1962 Adıyaman Kâhta doğumlu. 1985’te Selçuk İlahiyat’tan mezun oldu. 1986-89 yılları arası vaiz ve müftü vekili, 1990-99 arası öğretmen olarak çalıştı. 1991-92 yıllarında araştırmacı olarak Suriye’de bulundu. 1993’te Selçuk Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 1999’da Ankara Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. 2007 yılında DTP’nin destekeldiği bağımsız aday olarak Adıyaman milletvekili adayı oldu. İslam Siyaset Felsefesi üzerine akademik çalışmalar yaptı. Ulusal ve uluslar arası panel ve sempozyumlara katıldı. Yayımlanmış iki adet eseri bulunmaktadır; 1- Çağdaş Egemenlik Teorisi İle Kur’an’ın Hakimiyet Kavramının Karşılaştırılması (Nadir Kitap. Ankara-1999).  2- Mustafa Hayri El-Mansuri. 
 
Doç.Dr. Ahmet İNAN, akademik çalışmaları yanında zaman zaman muhtelif dergilerde makaleler, ulusal ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı ve televizyonlarda program yapım ve sunuculuğu yapmaktadır. Türkçe, Kürtçe, Arapça, Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
 
Editör: Adıyaman Haber