Beş yılda beş mega proje sözü veren AK Parti Adıyaman belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Spor Parkı Projesi ve Güney Çevre Yolu ve Atatürk Barajı Rekreasyon Düzenlemesinden sonra ikisi bir arada düşünülen 3 ve 4. Mega projesini de açıkladı; Doğu ve Batı Vadisi Mesire Alanları Düzenlemesi.

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dağtekin, beş yılda beş mega projeyi hayata geçirerek, Adıyaman’ı, il oluşunun 100’üncü yılı olan 2054’e hazırlama çabasında olacaklarını söyledi. Beş mega projeden ilki, çocuk ve gençlere yönelik hazırlanan Adıyaman Spor Parkı Projesiydi. İkincisi ise “Adıyaman’da ilk kez Atatürk Barajı olduğunun farkına varacaksınız” sözüyle ipucunu verdiği Güney Çevre Yolu ve Atatürk Barajı Rekreasyon Düzenlemesi olurken, 3 ve 4. Mega projesinin doğu ve batıda yapılacak devasa vadi olduğunu söyledi.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler için AK Parti’den Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Dağtekin, beş yılda beş mega projeyi tamamlama sözü verdi. Bunlardan ilkinin yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuk ve gençlere yönelik Adıyaman Spor Parkıydı. İkinci Atatürk Barajı Rekreasyon Düzenlemesiydi. Dağtekin, üç ve dördüncü mega projesini de şöyle açıkladı; “Doğu Vadisi ve Mesire Alanları Düzenlemesi, Pirin-Atatürk Barajı arasındaki bölümün vadi, yürüyüş yolları, spor alanları, sosyal mekânlar ve mesire alanları şeklinde olacak. Batı Vadisi ve Mesire Alanları Düzenlemesinde ise Organize-Karaali arasındaki bölümün vadi, yürüyüş yolları, spor alanları, sosyal mekânlar ve mesire alanları olarak tasarlanacak” dedi.
Her iki vadinin Adıyaman’da yaşayanların yaşam standardını çok yükselteceğini, alışkanlıklarını değiştireceğini ve insanların hem kendisine, hem ailesine daha çok zaman ayıracağını belirten Dağtekin, “Çok geniş bir alan insanlarımızın kullanımına sunulacak. Modern tasarımı, kullanılabilir mekanlarla insanlarımız farklı aktiviteler yapacak, hafta sonlarını geçirecekleri ve çok çeşitli aktiviteler yapacakları mekanlara kavuşacak” dedi.
Temiz bir çevre açısından da her iki vadinin önemine değinen Dağtekin, “Adıyaman, binalarla kaplanmayacak, nefes alacağı, yeşillikler arasında soluklanacak çok geniş bir alana sahip olacaklar” dedi.
Dağtekin, “Bu iki projemiz, diğer iki projemizle birlikte değerlendirildiğinde, beş yıl sonra hepsi bitmiş ve Adıyaman yeşillikler diyarı, sosyal ve sportif mekanları tamamlanmış, mesire alanı ihtiyacı tamamlanmış ve insanlarımızın yaşam standardı yükselmiş hale gelecektir” dedi.
 
Trafik Ve Ulaşım Projeleri
Dağtekin, mega projelerin dışında trafik sorununu çözmek için şehrin transit geçiş ve şehir içi otoparkları, dar yollar ve sokakların açılması ve yayalaştırma ile tek yönlü yollar yapılacağını da söyledi.
 
Şehir İmar Ve Çevre Projeleri
Şehir imar ve Çevre Projeleri hakkında da bilgi veren Dağtekin, “Varlık, Mara, Musalla, İmam Ağa, Bahçecik, Karapınar, Fatih ve Hoca Ömer Mahallelerine Kentsel Dönüşüm Projeleri uygulayacaklarını, Şehir Meydanı Projesiyle Demokrasi Parkı, Müze, Kütüphane, Cumhuriyet Okulu ve bitişik evlerin yer aldığı adanın tamamen temizlenerek okul binasında konuk evi ile desteklenmesi ve otopark /alan düzenlemelerinin yer alacağını söyledi.
Prestij Cadde ve Meydanlarının da Yenipınar-Sıratut-Harıkçı-Buhara Caddelerinin Kesiştiği Ada, İstiklal Caddesi ve Hoca Ömer’de gerçekleştirileceğini söyleyen Dağtekin, “Çöp Depolama, Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Merkezi Projesi, 5 farklı yerde kalıcı Semt Pazarları Projesi ile yeni mezarlık alanları ve düzenlemesinin yer alacağını belirtti.
Editör: Adıyaman Haber