Dağtekin ikinci mega projesini açıkladı

Baraj ilk kez bu kadar güzel olacak

 

Beş yılda beş mega proje sözü veren AK Parti Adıyaman belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Spor Parkı Projesinden sonra ikinci mega projesini de açıkladı; Güney Çevre Yolu ve Atatürk Barajı Rekreasyon Düzenlemesi.

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Dağtekin, beş yılda beş mega projeyi hayata geçirerek, Adıyaman’ı, il oluşunun 100’üncü yılı olan 2054’e hazırlama çabasında olacaklarını söyledi. Beş mega projeden ilki, çocuk ve gençlere yönelik hazırlanan Adıyaman Spor Parkı Projesiydi. İkincisi ise “Adıyaman’da ilk kez Atatürk Barajı olduğunun farkına varacaksınız” sözüyle ipucunu verdiği Güney Çevre Yolu ve Atatürk Barajı Rekreasyon Düzenlemesi olduğunu belirtti.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler için AK Parti’den Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı olan Mehmet Dağtekin, beş yılda beş mega projeyi tamamlama sözü verdi. Bunlardan ilkinin yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuk ve gençlere yönelik Adıyaman Spor Parkıydı. İkincisini ise Dağtekin şöyle açıkladı; “25 yıldır su tutulan Atatürk Barajı, Adıyaman’ı adete yarım adaya dönüştürdü. Ancak deniz gibi geniş bir alanı kapsayan baraj göletinden istifade etmek mümkün olmadı. Göreve geldiğimiz takdirde Güney Çevre Yolu düzenlemesiyle birlikte Atatürk Barajından halkımızın istifade edebilmesi, zaman geçirmesi, moral ve motivasyon sağlaması ve hafta sonları ailece rahatlıkla gidip, gezip, eğlenecekleri mekanları oluşturma adına Rekreasyon projesini hayata geçireceğiz.” dedi.

Projenin detaylarıyla ilgili bilgi de veren Dağtekin, “Atatürk Barajından halkımızın yeterince istifade etmesinin dışında, farklı mekan arayan, koşu, gezi ve çeşitli aktiviteler için de yer bulamayanların rahatlıkla kullanacağı bir birinden güzel ve kullanışlı çok geniş bir alana sahip olacaklar. Yeşillikler içinde, barajın temiz suyunu yüzme amaçlı kullanabilecekleri gibi, sandal ve tekne turlarıyla da barajdan yararlanmaları sağlanacak. Bunun yanında spor yapılacak alanlar, piknik yerleri, dinlenme ve çeşitli kültür sanat ve spor alanları nı kullanabilecekler. Botanik parkıyla da çok farklı bitkilerle tanışma şansları olacak” dedi.

Atatürk Barajı’nın dünyanın sayılı barajlarından birisi olduğuna dikkat çeken Dağtekin, “Adıyaman’ımız, barajdan bugüne kadar istifade etme şansı yakalayamadı. Bu projeyle birlikte kurum, kuruluş ve şahıslara da yatırım yapma şansını bulacaklar. Böylece Atatürk barajı sahili boyunca kullanılabilir alanlar, Adıyamanlıların hizmetine sunulacak” dedi.

 

Editör: Adıyaman Haber