Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl teşkilatı üyeleri 1 dakika ayakta durma eylem gerçekleştirdi.

Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı üyeleri tarafından Demokrasi Parkı önünde 1 dakikalık Diktaya hayır eylemi gerçekleştirmek istedi. 
Eyleme Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, İl Başkan Vekili Mehmet Kaplan ve partililer katıldı.
Yürümek isteyen üyelere polis tarafından güvenlik gerekçesiyle izin verilmemesi üzerine yürümeyen partililer daha sonra İl Başkanlığı binası önünde bekledi.
Parti binası önünde açıklamada bulunan İlçe Başkanı Hanifi Çavuş,Türkiye geneli Cumhuriyet Halk Partisi olarak diktaya karşı 1 dakika ayakta durma bir kampanyamız vardı. Ancak bugün Adıyaman valiliğine yapmış olduğumuz izin talebi güvenlik nedeniyle ret edildi. Bizde parti binamızda kapı önünde de kaldırımda da 1 dakikamızı bekleyip sessizce dağılmayı seçtik katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Diktaya hayır olası bir referandumda sağlıklı geçmeyeceğini çok net bir şekilde görüyoruz. Yani 1 dakika pasif eylem için bu kadar güvenlik önlemleri alınması yadırgadım arzı ederdik ki; bu eylemimizi Demokrasi Parkında Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyet sevdalıları hep birlikte yapmak isterdik fakat ne yazık ki; kabul görmedi bundan sonraki süreçte dilerimki sayın valimizde sesimizi duyar barışçıl eylemlerde yapmamıza müsaade ederler bütün katılımcılara teşekkür ediyorumdedi.
Daha sonra yapılan açıklamanın ardından parti üyeleri dağıldılar.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber