Ankaradan, Adıyamana dönen CHP Adıyaman Milletvekili Adaylarından Sıdık Şahin, Fatma Ulubey, Deniz Çakmak, Mustafa Hakkan Kılınç ile Zeynep Saya, Adıyaman- Şanlıurfa Karayolunda yoğun bir kalabalıkla karşılandı.

Milletvekili adayları, yaklaşık 200 araçlık bir konvoy halinde CHP Adıyaman İl Başkanlığı binasına geldi. Kendilerini karşılayan vatandaşlarla tek tek selamlaşan adaylar, burada mini bir miting yaptılar.

İlk konuşmayı gerçekleştiren CHP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi, bu kadar yoğun bir kalabalıkla karşılanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, karşılama törenine katılan herkese teşekkür etti ve CHPnin Adıyamanda, büyük bir güçle ilerlediğini söyledi.

Tanrıverdi, CHPnın iktidara adım adım yürüdüğünü ifade ederek, partideki birlikteliğin önemine işaret etti.

Parti olarak bütünleştiklerini vurgulayan Tanrıverdi, adaylar ve aday adayları ile ilk defa bu kadar sıcak iletişimle seçime hazırlandıklarını dile getirdi.

- GÜN, BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

CHP ailesinin kapı kapı dolaşarak seçime hazırlanacağını anlatan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

Bugün şölen havasında geçen bir aday karşılamasını gerçekleştirdik. Partimiz iktidar oluyor. AKP dönemi yıkılıyor. Aday ve aday adaylarımızla birlikte el ele verip Adıyamanda 5 tane milletvekili almayı hedefliyoruz. Yaşanacak bir Adıyaman için gün birlik ve beraberlik günüdür

- HALKIN ADAYIYIM

CHP Adıyaman 1. Sıra Milletvekili Adayı Sıdık Şahin ise halkın içinden gelen birisi olduğunu belirterek, halkla el ele verip Adıyamanda sandıklarda patlama yapacaklarını aktardı.

CHPyi halkın partisi yapacaklarının altını çizen Şahin, şöyle devam etti:

Ağa adamı değilim, para babası yok, halkın adamıyım, halkın hizmetkarıyım ve halk için CHPde yer aldım. Bu sürece destek olan herkese çok çok teşekkür ederim. Arkadaşlar çok önemli bir sorumluluk var üzerimizde. Önce yerelden başlayacağız. Yerelden genele biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Siyasetin çok önemli ve çok şerefli bir adresi Cumhuriyet Halk Partisi, bütün hedeflere, bütün çözümlere vakıf bir partidir. Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi tarihi Cumhuriyet Halk Partisinin tarihidir

- BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ CHP GETİRDİ

Bu ülkeye demokrasiyi CHPnin getirdiğini anlatan Şahin, Bu ülkeye demokrasiyi Cumhuriyet Halk Partisi getirdi. 1940larda Cumhuriyet Halk Partisi geçerek sizlere, bizlere, demokrasiyi armağan etmiştir. Bugün ezanlar okunuyorsa, ibadetler serbestse bu Cumhuriyet Halk Partisinin, Anadolulun göstermiş olduğu iradeden dolayıdır. 13 yıllık mevcut iktidarın zulmünden Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıyla bu ülkeyi şaha kaldıracağız. Başbakan Kemal Kılınçlaroğlu meydanlarda olacak, bu yolda Allah bizim yardımcımız olsun. Dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum. Ayrıca Genel Başkanımız Kemal Kılınçlaroğlu ve üst yönetime teşekkür ediyorum dedi.

- BU COĞRAFYADA KADININ MÜCADELESİ ÖNEMLİ

CHP Milletvekili adaylarından Fatma Ulubey ise  şunları kaydetti:

Değerli yol arkadaşlarım, o kadar bilirsiniz, bu çoğrafyada kadının mücadelesi o kadar kolay değildir. Kadınlarımız mutfakta en çok ezilen bireylerdir. Ama inanıyorum ki Adıyaman çoğrafyasında siz bir kadın milletvekili göndereceksiniz.  Bugün küsme günü değildir. Bugün bizim sevdamız milletvekili olma günü değildir. Bizim sevdamız toplumun kanayan yaralarına mehrem olmaktır. Biz bunun için buradayız. Eğer bu kanayan yarayı durduramazsan Fatma Ulubey, milletvekili olmuş veya olmamuş çok önemli değil. Önemli olan halka faydalı olmaktır

Deniz Çakmak, Mustafa Hakkan Kılınç ile Zeynep Saya da, herkese teşekkür ederek CHPyi iktidara taşımak için herkesten destek istediler.

PHA

Editör: Adıyaman Haber