CHPli Abdurrahman Yargucı, karanlık bir elin, insanları acılar üzerinden ayrıştırmaya çalıştığını ifade etti.

Yargucı, yaptığı açıklamada, içinde birazcık sevgi olanın, yüreğinin yandığı ve ülkenin yangın yerine dönmüş haline ızdırapla baktığını, yitip giden canlara ağladığını bildiğini aktardı.
Karanlık bir elin yaşanan her acı olaydan sonra insanları ortak yaşanılması gereken acılar üzerinden ayrıştırmaya çalıştığına dikkat çeken Yargucı, Bizler bu ülkede yaşayan insanlar olarak, akrabayız, kivreyiz, kardeşiz,arkadaşız, dostuz. Ey insanlar! Biz sizi, bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve örfler yoluyla tanışıp kaynaşasınız diye sizi milletlere, boylara ayırdık. Hiç kuşkusuz, Allah katında en seçkininiz, sakınılması gereken şeylerden en çok sakınanınızdır. Allah her şeyi bilir, her şeyden haberdardır.(Hucurat suresi 13.Ayet) Yaşanan acı hadiselerden sonra, İnsanları birbirine hassasiyetleri üzerinden kırdırıp, toplumsal baskının hedefi olmaktan çıkmaya çabalayan zalimlerin istediği tam da bu dedi.

- Bu saldırıların hedefi; toplumu ayrıştırmak

Toplumda temel hak ve özgürlükleri hedef alan bu gibi alçak saldırıların nihayi hedefinin toplum içinde ayrılık ve çatışmalar zeminini yaratmak olduğunu aktaran Yargucı, Ülkemizde yaşayan insanlar olarak farklılıklarımızı zenginlik sayan, birlikte ve bir arada huzur içerisinde yaşamamızın teminatı olan Laiklik ilkesine her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor ifadelerini kullandı. 

-Başka Türkiye yok

Başka Türkiyenin olmadığının altını çizen Yargucı, şöyle devam etti:

Bizler Türk-Kürt, Alevi-Sünni-Şafi, Müslüman-Gayri Müslim; Ya yaradılış ta, ya da dinde kardeşiz.  Hiçbir hak din ve ona bağlı yorumlar insanlar arasında ayırımı emretmez, tavsiye etmez. O zaman bunu bize zorla dayatmaya çalışanlara müsaade etmeyelim, etmemeliyiz. 
Sosyal medya üzerinden din, diyanet, mezhep, meşrep vurgusu ile ayrılıkçı söylem bezirganlığı yapanlara ne olur pirim vermeyelim. Bu vesileyle alçak saldırı da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve milletimize sabırlar dilerim

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber