CHPli Abdurrahman Yargucı, Irak ile vizelerin kaldırılmasının terör ithal etmekten başka bir amaca hizmet etmeyeceğini söyledi.

Yargucı, yaptığı açıklamada, her tarafın kan gölüne döndüğü komşu ülke toprakları gün gibi ortadayken ve Irak’ta IŞİD’i Musul’da çıkarma operasyonları yapılırken Irak ile vizelerin kaldırılmasının korkunç bir hata olduğunu ifade etti.

Bu hareketin Türkiye’de yeni bir mülteci sorununa sebep olacağına dikkat çeken Yargucı, Mülteci sorunu ile birlikte ülkemize Irak vatandaşı görünümlü birçok IŞİD’linin gelmesi ve hassas bir süreçten geçen ülkemizi ve özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde büyük bir tehdit oluşmasına neden olabilir. Son yıllarda hükümetin giderek ilginç bir hale dönüştürdüğü dış politikalarının, ülkemizin birlik ve beraberliğini ne kadar büyük bir tehlike sarmalına ittiğinin kanıtı niteliğindedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda olası bir sokak çatışma endişesiyle ABD vatandaşlarını uyarırken, AKP hükümeti dünyadaki en tehlikeli terörist gruplarının cirit attığı Irak ile vizeleri kaldırıyor. Dini, dili, mezhebi, meşrebi, etnik kimliğimiz ne olursa olsun hepimiz aynı gemideyiz. Lütfen artık olaylara siyasi parti ve lider aşkı üzerinden bakmayalım. Unutmayın sadece bir Türkiye var şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber