CHPli Fatma Ulubey, Olağanüstü Hal (OHAL)in 3 ay daha uzatılmasına tepki gösterdi.

Ulubey, yaptığı açıklamada,  15 Temmuzda darbe girişimi ve sonrasında olağanüstü koşulların geliştiğini, bu konuda tek yürek olduklarını anımsattı.

Tüm darbelere karşı olduğunu bir kez daha yinelemek istediğini belirten Ulubey, 14 yıldır tek başına ülkeyi yöneten bir iktidar var ama ülke sorunlarının çözülmediği bir Türkiye var. AKP hükümeti Türkiyeyi 6 aydır OHAL ile idare etmeye çalışıyor. Şimdi bu süreç 3 ay daha uzatıldı. Türkiye bu uygulamayla daha mı iyiye gidecek, kesinlikle hayır . Bir defa şu gerçekleri görmemiz gerekir, demokrasi sekteye uğradı.
OHALde kendisini güvende hissetmeyen, can ve mal güvenliğinin olmadığı bir ortamdayız. OHAL kapsamında kamu çalışanları sorgusuz sualsiz açığa alınma, ihraç edilme şekillerini biliyoruz. Elbette suçluların üzerine gidilmeli ve suçlular kesinlikle hesap vermelidir. OHALin gölgesinde Yargının bagımsızlığı, evrensel hukuk kuralları çiğnenmiştir. Öyle görülüyor ki OHAL uzatıldıkça uzatılacak. Bu süreç insan hakları ihlalini daha da derinleştirecek. Dilerim ben yanılırım. OHAL i bahane ederek demokrasiden, asla uzaklaşmamalıyız, bir an önce ülkemiz normale dönmelidir. Bakın bir de bu koşullar altında bir sistem degişikliği gündemde. Oysa ülkenin onca temel sorunu var , oysa bu sorunlar öncelikle çozülmeli ve herkes kendisini güvende hissetmelidir . OHALin bir an önce kalkmasını diliyorum. Türkiyenin temel sorunları TBMM çatısı altında pekala çözüleceğine olan inancımı sürdürmekteyim dedi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber