Hastaneye gelen CHPli kadınlar, burada hasta ve yakınlarını ziyaret ederek, sıkıntılarını dinledikten sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil verdiler.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Temiz Ünlü, kadınları ziyaret ettiklerinde hastanede birçok sıkıntı ile karşılaştıklarını söyledi.

Ünlü, şunları kaydetti:

Burada çirkefin içinden çıkmış gibiyiz.Yarın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla hastanede çalışan, hastaneye hastalık nedeniyle gelen kadınlara karanfil dağıtmak için bir etkinlik yaptık. Etkinlikten rahatsız oldum. İçerinin çirkefliğini bir görseniz, bize hak verirsiniz. Koca Doğum Hastanesinde 2 doktor. Hastalara yetişmesi mümkün değil. Çoğu yerde hastalar birbirlerine emanet edilmiş. Diğer açıdan bakarsanız sıra almak mümkün değil. Gecenin 2sinde, 3nde gelip sıra beklediklerini ifade ediyorlar. Bunun çözümünü biz kadınlar yapacak değiliz. Bunun çözümünü siyasetçilerin yapması gerekiyor. 5 tane milletvekilimiz var. Bu konu yeni bir konu değil. Yaklaşık 2 yıldan beri sürüncemede olan bir konu. 2 yıl öncesinde de sıkıntılar vardı ama en azından doktor bu kadar eksik değildi. Temennimiz inşallah bu siyasetçiler sorunu çözerler. Bu kadın eziyetine ve sırada beleyen erkeklere eziyetine son verirler. Dünya Kadınlar gününü kutluyorum

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber