Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, CHP il teşkilatıyla birlikte Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’na destek istedi.

CHP İl Başkanı Av. Bilal Doğan beraberinde CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Gümüş, 23. dönem eski milletvekili Şevket Köse, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ülger ile birlikte ATSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ile ülke gündemi üzerine bir süre sohbet etti.
Adıyaman’ın yatırıma ve gelişmeye müsait bir il olduğuna vurgu yapan CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş; “Adıyaman’a ilk gelişim ve sayın başkanla ilk tanışmam. Çok keyifli bir ziyaret oldu. Adıyaman’ın büyük potansiyelleri olduğunu gördük. Adıyaman’ın 6. bölgenin yatırım imkânlarından faydalanmasını arzu ediyoruz. Şanlıurfa’nın bunu kazanıpta Adıyaman’ın 5. bölgede kalması Adıyaman için olumlu bir tablo değil. Şanlıurfa’nın potansiyelleri yüksek ama Adıyaman’ın da barındırdığı özellikler var. Hem iklim olarak, insanları ve sosyal doku olarak barışçı, birleşmeye, hep beraber hareket etmeye uygun bir il olduğunu gördüm. Adıyaman’da yapılacak çok şey var. Amacımız Adıyaman’a hep birlikte destek vermek, sahip çıkmak. CHP Adıyaman’ı birkaç adım daha ileriye taşımak için görüşmelerini yapıyor. Adıyaman’a hizmet vermeye hazır olduğumuzu söylemek isterim. Cumhurbaşkanı adayımız Ekmelettin beye uluslar arası destek tamdır. Gönüllerde taht kurmuş bir isim olarak seçimlerde ipi göğüsleyecektir” dedi.
CHP 23. dönem eski milletvekili Şevket Köse, Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nun Türkiye’nin adayı olduğunu belirterek; “10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmelettin İhsanoğlu’nu kamuoyu ve STK’lara anlatmak üzere ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Adıyaman’da sanayi ve iş adamı camiasının temsilcisi olan Sayın Mustafa Uslu’nun bu konudaki düşüncelerini aldık. Ekmelettin İhsanoğlu sadece iki partinin değil tüm Türkiye’nin adayıdır. Ülkenin gidişatından kaygılı olan, barışı seven herkes oy vermeli. Birlik, sevgi, barış için Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz” dedi.
İl Başkanı Bilal Doğan da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkenin geleceği için önemli olduğunu ifade ederek; “Sayın Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir Milletvekili ama hem de Adıyaman’ımızın da denetmeni. Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarından dolayı hem de denetmen olarak ilimizde bulunmakta. Birlikte ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bugünde Ticaret ve Sanayi Odasındayız. 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ilimiz ve ülkemiz için çok önemli bir seçim. Adayımızla ilgili tanıtım broşürlerini dağıtıp destek istiyoruz. Bu anlamda Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettik. Ev sahibimiz Mustafa Uslu’ya teşekkür ediyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için önemine değinerek; “Tabi ki bu süreçte herkes adayını tanıtmak için çalışmalar yapıyor. Bu ülkede huzur ve istikrarın özellikle istihdam yaratan insanları temsil eden kurumun başındaki birisi olarak huzur ve güvenin daha fazla olmasını herkesten fazla isteriz. Dolayısıyla ülkemizin ve buna paralel olarak ta Adıyaman’ımızın huzurlu olmasını istiyoruz. Ama bu bir seçimdir, yarıştır. Bunlar tatlı bir yarış olmalıdır ki Türkiye’de de hep böyle süregelmiştir. İnşallah milletin iradesi sandığa yansır. Bu ülkede siyasetçi siyasetini yapmalı, sanayici üretimini yapmalı ki bu ülkeyi bir yerlere taşıyabilelim. Bizim temennimiz budur. İnşallah sıkıntısız bir süreç yaşayacağız. Cumhurbaşkanı da Cumhuriyet tarihinde halkın oylarıyla seçilecek bir Cumhurbaşkanı olacak. Bu da bizim ülkemizin demokrasi açısından son önemlidir. Ben şahsım ve kurumum adına başta sayın vekilimiz olmak üzere CHP heyetine teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Adıyaman Haber