CHP Milletvekili aday adayı Sıddık Şahin, “Adıyaman’ın sorunları çözümünde mücadele başlatıyorum”dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye’nin temel siyasal kimliği ve tarihsel birikiminin sarsıldığını ifade etti.

90 yıllık insan merkezli bütün kazanımların, ülkemizde yeniden bir kimliğe büründürüldüğünü dile getiren Şahin, toplumun maalesef son yıllarda siyaset malzemesi haline geçirildiğini aktardı.

Siyasetin aslında toplumun en değerli, en saygı değer, en temel alanı olduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

“Temelinde ahlak esası olması gerekir. Bu ahlak aslında siyasetçinin vicdanıdır, aklıdır, aklında bir vicdanı vardır diyoruz. Bunda da esas olan hizmettir, hizmet olduğu için çok kutsal bir alanda diyoruz. Siyasete Adıyaman’ımız açısından baktığımız zaman, hakikaten işsizliğin yüzde 14’lere ulaştığı resmi rakamlara yansımaktadır. Kendi yurdunda iş bulamayıp her mevsim başka illere giden, kendi yurdunda mülteci bir halk gençliği kahve köşelerinde işsiz maalesef. Umutsuz durumda, çaresiz durumda, beklentileri içerisindeler. Bu anlamı ile düşündüğümüzde siyasete atılmanın, siyaset yapmanın, çok erdemli bir olay olduğunu, çok kutsal olay olduğunu, siyaset yapmanın çok erdemli bir alan olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple Türkiye Demokrasisinin abidesi olan Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmanın gururunu yaşıyoruz. 13. yüzyıl Anadolu aydınlanmasının küllerinden tekrar filizlenen bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye Cumhuriyeti Demokrasi tarihidir Cumhuriyet Halk Partisi. 1945’lerde bugün medeni dediğimiz Avrupa faşizmim yaşanırken, Cumhuriyet Halk Partisi tek partili sistemden çok partili sisteme geçmiştir ve kendisi iktidar olduğu halde kendi iktidarına son verip demokrasiye geçişi sağlamıştır”

– YATIRIMCI KAÇIYOR

Türkiye Cumhuriyeti özgürlükler tarihine bakıldığında, emekçilere yönelik hak ve özgürlüklerin t Cumhuriyet Halk Partisi tarafından tesis edildiğini vurgulayan Şahin, “Bugün itibari ile Türkiye’nin özellikle Adıyaman’ın sorunlarına vakıf bir parti olduğunu düşünüyoruz. Adıyaman’da başta sulama projeleri olmak üzere Adıyaman sanayisinin bitik durumda olduğunu son nefeslerini gördüğünü duyuyoruz. Adı fabrika olan büyük atölyelerde genç kızlarımız, gençlerimiz, maalesef 12-14 saat çalışıp emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Emeklerinin karşılığını alamamasının nedeni aynı şekilde girişimcilerinde dar boğazda olduğunu görüyoruz. Yanı başımızdaki illerle Adıyaman maalesef mukayese edilmektedir. Teşvik yapılanması planında maalesef Şanlıurfa ile Adıyaman aynı kategoride yer almıştır. Bugün Şanlıurfa’da herhan gibi bir işçinin, çalışanın sigorta pirimi 37 lira iken, bugün Adıyaman’da en düşük 370 en fazla 430 civarında bir ücret ödenmektedir. Buda Adıyaman’ımızın yapısına, toplumsal yapısına baktığımız zaman son derece feci trajik bir durum olduğunu görüyoruz ve yatırımcının yabancı sermayenin hiçbir zaman Adıyaman’a uğramadığını, var olanında çevre illere kaçtığını, göçtüğünü görüyoruz” diye konuştu.

Ülke ve memleket için siyaset mücadelesine bugünden itibaren tekrar başlattığını anlatan Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Adıyaman’ımızın kalkınması için, yapılanması için, Adıyaman insanının kendi memleketinde doyabilmesi için, yaşayabilmesi için, yerleşebilmesi için, kendi yurdunda mülteci durumunda olmaması için, Adıyaman eğitimi için, 70. sıralarda değilde, ilk 5’de olması için, Adıyamanlı halkımızın refah düzeyinin sosyal toplumsal düzeyinin arttırılması için ve bütün bu olumsuzluklarla mücadele için ben varım diyorum. Var olmamın nedeni tamamıyla başta Adıyaman sevgisi, genelde bir ülke sevgisinden kaynaklanıyor. Ben yıllardır Adıyaman’da yaşıyorum. Adıyaman’da yetişmişim, halkın sorunlarını bilen, birebir beşeri ilişkilerde bulunan bir Adıyamanlı olarak, Adıyaman’ın sorunları çözümünde mücadele başlatıyorum. Bu nedenle bugün itibari ile Cumhuriyet Halk Partisinde Milletvekili Aday Adayı olduğumu kamuoyuna deklare ediyorum”

BHA

Editör: Adıyaman Haber