CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakırda açıklanan teşvik paketinin Adıyaman için birşey ifade etmediğini söyledi.

Çavuş, yaptığı açıklamada, Diyarbakırda açıklanan ve 23 ili kapsayan pakete Adıyamanın ismi dışında herhangi bir kazanım olmadığını ifade etti.

Özel sektörün önünü bölge adına açan bir paket olmak ile birlikte kamu yatırımı adına bir çok ilde projelerin yer aldığı bu pakete Adıyaman adına kamu yatırımı olmadığını belirten Çavuş, şunları kaydetti:

Özel sektör ise 5 inci bölge 6.ıncı bölge ayrımı sebebi başta olmak üzere, ulaşım başta olmak üzere, bir çok sebepten dolayı Adıyamana zaten yatırım yapmıyor, yapmayacak. Barış be hoşgörü şehir olarak aldığımız tek ödül Diyarbakırda Başbakanın Adıyaman ismini telefüz etmiş olmasıdır. Sadece çağrı merkezi bünyesinde ağzımıza bir parmak bal çalınmıştır, başka da bir şey yoktur. Oysa Adıyaman çevresindeki tüm illere gerek tarım, gerek içme suyu olarak hepsine suyunu vermekte, Malatyaya iş gücü anlamında ırgat vermekte. Atatürk barajı yapımında 1 ilçesini, verimli topraklarını, bir çok köyünü suya teslim etmiş Adıyamana, çevre illerine hayat verirken, kendisi susuz kent olmuştur, işsiz kent olmuştur, fakir kent olmuştur . Tütünü yasaklanmıştır, tekeli kapanmıştır. Sümerbankı kapanmıştır, çimento fabrikası özelleşmiştir, yolları hala bitmemiştir. Mermeri, petrolü başta olmak üzere burda işlenen zenginlikleri bu kente bir şey katmamıştır. Adıyaman gene yetim bırakılmıştır, öksüz kalmıştır. Barış ve hoşgörü kenti haketiği yatırım hakkı yok sayılmıştır. Bu şehre yazıktır, günahtır.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber