CHP Adıyaman Kadın Kolları barış için imza kampanyası başlattı.

Parti binasında başlatılan kampanya töreninde konuşan İl Kadın Kolları Başkanı İlhan Küçüker, yurtta barış ve cihanda barışın kadının kendisi olduğunu söyledi.

Zor günlerden ve acıların içinden geçildiğini belirten Küçüker, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananların kandan, acıdan, nefretten beslenenleri bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.

Sahte barış güvercinlerinin taşıdığı düşünülen zeytin dalının aslında kamufle edilmiş bir kitle silahı olduğunu ve bugün bunların tüm çıplaklığı ile ortaya çıktığını dile getiren Küçüker, “Baldıran zehiri içmeyi göze alan, kefeni giyerek siyasete soyunanlar, bu süreçte birden bire anayasayı bekleme odasına alarak ve barışı bir başka bahara bırakarak, güvercinlikten şahinliğe terfi eden yeni bir kimlik ile sahnede yerini aldı” dedi.

-BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI ÖLÜYOR

Bu ülkenin çocuklarının öldüğüne dikkat çeken Küçüker, şöyle devam etti:

“Bu kimlikle kendisini siyasal sistem içerisinde hiçbir yasa ve etnik değere bağlı görmeyenler, ne yazık ki şehit cenazelerini ve siyasal gösteriye çevirmekte sakınca görmediler. Oysa bizim çocuklarımız ölüyor, bu ülkenin evlatları ölüyor, bu ülkenin değerleri yok oluyor. Ölenlerin hepsi bizim çocuklarımız, yüreğimiz yanıyor, canımızdan can gidiyor, her yerde ağıtlar yükseliyor ve o ağıtlar doğuda, batıda hep yoksul anaların, acı hikayelerini anlatıyor. İnsan olmak öldürmekten değil, yaşatmaktan geçer. Biz kadınlar insanca bir yaşam istiyoruz”

-ARTIK KAN DÖKÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ

Artık kan dökülmesini istemediklerini belirten Küçüker, şöyle konuştu:

“Bu topraklar çok acı gördü, artık kan dökülmesini istemiyoruz. Sesimizi, sözümüzü, gücümüzü, birleştirmek istiyoruz. Barış ve huzur isteyen herkesi ortak değerlerimizi öne çıkartarak birlikte harekete geçirmeye, güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz. Savaşa, teröre, şiddetin her türlüsüne karşı duruşumuzu her koşulda sürdürmeye kararlıyız. Çünkü insanca yaşam, barış ortamında olabilir. Onun için biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar şimdi hemen barış diyoruz. Evde, sokakta, yurtta ve dünyada gerçek bir barış istiyoruz ve biz iyi biliyoruz ki gerçek barış bir birimize inanarak, her türlü ayrımcılığa karşı koyarak, değerlerimizi emeğimizi sömürenlere karşı birlikte baş kaldırarak ve geleceğe güçlü bir inançla sahip çıkarak, sevgi ve güven ile yapılır”

-İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ

Bu ülkede insanca yaşamak istediklerini anlatan Küçüker, “Ülkeyi yönetemeyenler kan ve kindarlık üzerinden siyaset yapanlara, sıkıştıkça kadın bedeni üzerinden gündem yaratanlara karşı, sevgi ve saygıyı, huzuru ve güveni örgütleyecek insanca bir yaşam umutlarını filizlendirecek bir güce ihtiyaç var. Bu gücün yaşadığımız topraklarda doğanın ve yaşamın yaratıcı gücü olan kadınlardan geleceğinin bilincindeyiz ve biz çok iyi biliyoruz. Barışı savaş için diretenler değil, barış için diretenler yapacak. Bu doğrultuda da herkesi ortak geleceğimizin korunması, toplumsal barışın sağlanabilinmesi için her türlü şiddete karşı içten kapsayıcı bir dayanışmaya ve imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

PHA

Editör: Adıyaman Haber