CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut TANAL, 13.11.2014 tarihli TBMM Genel Kurul`unda Adıyaman`ın sorunlarını gündeme getirdi.

"MAHMUT TANAL (İstanbul) – Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Sayın Bakan, tabii sizin burada olmanız sevindirici. Adıyaman ilinin pis lağım sularının tamamı arıtılmadan, olduğu gibi, ham vaziyette Atatürk Barajı’na akıtılmakta. Atatürk Barajı’nda aynı zamanda sulama yapılmakta. Bu durumda hem Atatürk Barajı’nda suyun içerisinde bulunan canlılar ölmekte hem de su yoluyla vatandaşa bulaşıcı hastalıklar bulaşmakta ve bu çevre açısından da insanların sağlığı açısından da bir tehdit oluşturmakta. Ben milletvekili olur olmaz bunu hep dile getirdim. Milletvekilliği sürecim bitiyor, bugüne kadar hâlen bu sorun devam ediyor. Ne zaman bu sorunu halledeceksiniz?

Teşekkür ederim.

BAŞKAN – Buyurunuz Sayın Bakan.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Afyonkarahisar) – Adıyaman’ın öncelikle içme suyu yoktu. Özellikle biz isale hatları, depolar, ana dağıtım hatlarıyla içme suyunu getirdik ama şu anda atık su arıtma tesisiyle ilgili bir çalışma var bildiğim kadarıyla. Bunu da takip edeceğim Sayın Tanal. Hakikaten de bir an önce atık su ileri biyolojik arıtma tesisinin yapılması şarttır.

 Ben de Adıyaman’ın fahri hemşehrisi olarak bunu bizzat takip edeceğim. Aslında tabii bu belediye ve İller Bankasının görevi ama gerekirse biz de Atatürk Barajı dolayısıyla devreye girebiliriz. Bizzat takip edeceğim. Alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum."

Editör: Adıyaman Haber