Yıldırım, yaptığı açıklamada, CHPnin yeni yapılacak olan Anayasa konusunda başta Anayasanın ilk 4 maddesi olmak üzere değişmesinin teklif dahi edilemeyecek kırmızı çizgilerinin belli olduğunu ifade etti.

TBMM Başkanının yapmış olduğu Laiklik yeni Anayasada yer almamalı söylemi talihsiz ve haddini aşan bir açıklamadır. Şiddetle kınıyoruz diyen Yıldırım, Kaldı ki Anayasamızın 2. Maddesinde yazıldığı gibi ve ayrıca sosyal hayatı yaşadığımız şekli ile Laiklik ilkesi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan, bütün inançlara, devletin eşit mesafede olduğunu, inancı ne olursa olsun bütün inanç guruplarının sigortasıdır dedi.

- CHP LAİKLİK İLKESİNDEN ASLA TAVİZ VERMEZ

CHPnin laiklik ilkesinden asla taviz vermeyeceğini bildiren Yıldırım, şöyle konuştu:

Bu ve buna benzer sebeplerden dolayı Ülkemizde yaşayan bütün inanç guruplarının haklarını savunmak için Laiklik ilkesinden ve onun kazanımlarından Cumhuriyet Halk Partisi asla taviz vermeyecektir. Bunun için ne gerekiyorsa yasalar çerçevesinde yapılacaktır. TBMM Başkanının bu açıklamasının gündemi değiştirme amaçlı olduğunu, gerçek gündemi saklamaya yönelik olduğunu düşünüyoruz

- HÜKÜMET KENDİ SINIRINI KORUYAMAYACAK KADAR ACİZ DURUMA DÜŞMÜŞTÜR

Hükümetin sınır politikasını eleştiren Yıldırım, Öyleki kendi ülkesinin sınırlarını korumaktan aciz bu hükümet, son Kilis olaylarında olduğu gibi, bombaların yanlışlıkla atılmış olabileceğini söyleyerek, sınırlarını korumaktan aciz olduğunu göstermiştir. İçerde ise her gün şehit haberlerinin geldiği, kentlerin yaşanamaz duruma geldiği bir ortamda Hükümet ölümleri engellemek yerine nasıl defnedileceğine kafa yoran, rant beklentisi ile tarihi kentlerimizi dönüştürmeye yönelik bir aciziyet içerisindedir ifadelerini kullandı.

Yıldırım, CHP Parlamenter sistemi güçlendirmek, Hukuk Devletini yeniden inşa etmek, kardeşlik ortamını yeniden sağlamak, barışı güzel ülkemizde egemen kılmak için atılacak her adımın destekçisi aksi durumlarında karşısında olmaya devam edecektir şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber