Son günlerde Adıyaman kamuyonu oldukça meşgul eden ve CHP tabanında rahatsızlıklara yol açan "CHP İl Teşkilatının Esnafa olan borcunu ödemiyor" haberleri ile ilgili, dün bazı basın yayın organlarında yayımlanan son gelişmelerle ilgili konunun muhataplarından olan Av. Abdurrahman Tutdere`den yazılı bir açıklama yapıldı.

Esnaflara borcu olmasına rağmen daha önce "kimseye borcumuz yok açıklamasını yapan" CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi ile ilgili dün yapılan haberlerde ismi geçen Av. Abdurrahman Tutdere’nin yapmış olduğu haberde borçlar ile ilgili CHP İL Başkanı Abuzer Tanrıverdi’nin kendisine bilgi vermediğini belirtmesinden dolayı ortada olan sorunları ve il başkanının yapmış olduğu açıklamalar kamuoyunun kafasını oldukça karıştırdı. Her iki taraftan yapılan açıklamalar karşılaştırıldığında İl Başkanının yanlış ve yalan beyanda bulunduğu kafalarda soru işareti olarak kalmaya başladı. 

CHP teşkilatının borcu ile ilgili dün yayınlanan haberlerde milletvekili adayı Av. Abdurrahman Tutdere`nin" borcunun olduğu" ile ilgili ifadelere yer verilmemiş, sadece söz konusu kalan borcun CHP İl teşkilatı tarafından ödeneceği,  ve söz konusu ödemenin de yapılmadığı, yapılmayan ödemeler ile ilgili CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdinin ödemeleri inkar etmesinden dolayı il başkanı ile yapılan görüşmelerde kendisi Av. Abdurrahman Tutderenin ismini kullanmasından dolayı, Av. Abdurrahman Tutdere’nin ismi de haberlerde kullanılmıştır.

Seçim döneminde Basın yayın organlarının yöneticileri ile yapılan mutabakat sonrası yayınlana haberlerde, söz konusu ücretin yarısının Doç. Dr.Selçuk tabak tarafından diğer kalan yarısının ise   CHP İl Teşkilatının ödemesi noktasında anlaşma yapılmış,yapılan anlaşmaya istinaden Doç.Dr.Selçuk tabak kendisine düşen ödemeyi yapmış, CHP İl Başkanlığı`nın payına düşen borcu ise CHP İl Başkanının ödememesi ve daha sonra bu borcun kendilerinin değil Milletvekili Adaylarının ödemesi gerektiğini ifade etmesinden dolayı, borçla ilgili Av. Abdurrahman Tutdere’nin bilgisinin olduğunu ifade etmişti. İl başkanının bu beyanına rağmen yapılan haberlerde milletvekili adayı Av. Abdurrahman Tutdere`nin borcunun olduğu yazılmamış il başkanının yanlış bilgi verdiği belirtilmişti. Basın yayın organlarının yetkilileri alacak konusunda İl Başkanı ile görüşmüş olmalarından dolayı alacaklarının İl Teşkilatı sorumluluğunda olduğu belirtilmiş, İl başkanı ise borcun Milletvekili adaylarına ait olduğunu ifade etmiştir. Dolayısıyla konunun muhatabı olarak anılan Tutdere`nin de bu anlaşmadan haberi olup olmadığını kendilerine sorup, kamuoyunu bilgilendirmelerinin sağlıklı olacağı ifade edilmişti.

CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi ile ilgili dün yapılan haberlerde ismi geçen Av. Abdurrahman Tutdere’nin kullandığı cevap hakkında Basın yayın organına olan borçla ilgili CHP İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi’nin konu ile ilgili kendisine bilgi vermediğini belirtmiştir. Milletvekili Adayı olduğu partisinin il başkanın bu kadar yanlış beyan verip Partisini ve Adayları kamuoyu nezdinde küçük düşürmesinin ne kadar acı olduğunu gözler önüne sermiştir. Haberimizde milletvekili adayı Av. Abdurrahman Tutdere`nin" borcunun olduğu hiçbir şekilde ifade edilmediğinden ancak CHP İl Başkanı Tanrıverdinin kendilerinin ismini beyan etiğini burada asılsız ve mesnetsiz iddialar var ise bu asılsız ve mesnetsiz iddiaların nedenin kendilerinin İl başkanı olan Tanrıverdinin yapmış olduğu açıklamalar olduğu da altı çizilecek önemli konuların başında geliyor.

Editör: Adıyaman Haber