Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 92.kuruluş yıl dönümünü kutlayacakları bu günde ülkemizde yaşanan saldırılar nedeni ile akan şehit kanları ve anaların gözyaşları nedeni ile Cumhuriyet bayramını buruk bir şekilde kutladıklarını söyledi.

 Amaçlarının ve hedeflerinin ülkedeki bu tür olayların olmaması için başta siyasilerin ve tüm vatandaşlarımızın sağduyusunu koruması ve ülkede barışın egemen olabilmesi olduğunu belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti:

Hepimizin barışa ,barışa inadına barışa taraf olmasıdır. Cumhuriyet demek özgürlük, bağımsızlık, adalet, sevgi demektir. Cumhuriyet, bu topraklarda özgürlük ve bağımsızlık için; Cumhuriyet bu topraklarda dinimizi, geleneklerimizi hür bir şekilde yaşamak için, Cumhuriyet bu vatanda tek sözün millete ait olduğunu cihana duyurmak için verdiğimiz büyük mücadelenin adıdır. Ulu Önder Atatürkün En Büyük Eserimdir diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyet, Milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biridir.Cumhuriyet yeniden dirilişin destanıdır.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları gerçekten çok zor koşullarda emperyalist güçlere karşı cumhuriyeti kazandılar ve bizlere armağan ettiler. Biz bu karanlık iktidarın aydınlık Türkiye Cumhuriyeti Devletine, hakim olmasına engel olacağız

PHA

 

 

 

Editör: Adıyaman Haber