CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Adıyamana geldi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Adıyamanda, partisi tarafından 1980 yılında yaşı küçültülerek idam edilen Erdal Erenin anma programına katıldı.

Açılış konuşmaların ardından kürsüye çıkan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Erdalı anmaya geldiklerini fakat Berkayı andıklarını belirtti.

Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: Bugün bizler buraya Erdalı anmaya geldik. Fakat dün yaşanan saldırı sonucu Beşiktaş stadının yanında bizlerinde son kurultayında görevli olan Sinop Merkez İlçe Başkanımızın oğlu da Berkayın da cenaze haberini almış bulunmaktayız. Sadece Berkayın değil orada hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızın ailelerine sabır, yaralı kalan kardeşlerimize de ameliyatta olan 16 kardeşimize de acil şifalar diliyoruz. Bugün 13 Aralık, bizler buraya Erdalı anmaya geldik fakat Berkayı anıyoruz. 12 Eylül faşizmiyle süren rejim aslında gelinen süreçte bizleri farklı bir dikta rejimine doğru gidiyoruz. Dün Erdalı anıyorduk bugün ise Berkayı anıyoruz. Gelinen süreçte bizler az önceki kardeşlerimizin de dediği gibi ne diktaya geçit vereceğiz nede bu ülkenin ilerici birikimlerini gerici saldırılarla yol edilmesine izin vermeyeceğiz dedi.

- BARIŞI SAĞLAYABİLECEK TEK PARTİ: CHP

Gelinen süreçte bu ülkede, bu topraklarda barışı sağlayabilecek tek iradenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu savunan Yılmaz, Sizlere barışın ne olduğunu sormak isterim, barış bu ülkede anaların, babaların oğullarını, kızlarını toprağın altına gömmesi gerçeğidir.  Bunu bu topraklarda yalnızca yalnız Cumhuriyet Halk Partisi sağlayabilir. İşte 19 Mayısta bilindiği gibi diktaya karşı başlangıç yürüyüşü düzenlemiştik, o gün birileri bu yürüyüşe karşı çıkmıştır. Gelinen süreçte ülkenin nasıl diktaya doğru gittiğini gözlemlemekteyiz. Birileri bunları mani oluyorifadelerini kullandı.

- HÜKÜMETİN İSTİFA ETMESİ GEREK

CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Yıldırım ise hükümetin istifa etmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

38 vatandaşımızı vefat ettiği, katledildiği, 160 kişinin yaralandığı bir günde üzüntülü olduğumu söylüyorum. Şehitlerimize Allah rahmet diliyorum. Hep inşallah diyoruz ama bu işler inşallahlar ile olmuyor. Ülkemiz bir Irak, Suriye konumu şekline geldi. Bunu yapanlara lanet olsun, onlara fırsat verenlere lanet olsun, başka bir ülkelerde bu katliamlar olsa hepsi istifa eder. Bu ülkenin Başbakanı, hükümeti, bakanların hepsinin istifa etmesi gerek. Binlerce insan yaralanmış, ölmüş hiç kimseler yerinden kalkıp istifa ediyorum, yapamıyorum, ben vicdan azabı çekiyorum demiyorlar. Bunlar sadece ama sadece Tayyip Erdoğan’dan korkuyorlar, bunun için kimse  yerinde kalkmıyor. Böyle bir hükümet dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir. Ben bu olayı kınıyorum, hükümeti istifaya davet ediyorum

- FETÖCÜYÜ BİZ YETİŞTİRMEDİK

Fetöcüleri kendilerinin yetiştirmediğini anlatan Yıldırım, Fetöcüyü biz yetiştirmedik, Cumhuriyet Halk Partisinin hiç bir katksı yoktur. Eski İç İşleri Bakanı Efkan Ala, aynen şunu söyledi; Bu Fetö dediğiniz örğütün içinde bir tane CHP’li yoktur. CHP’liler FETÖcülerin yanından olmadılar Bunların Genel Kurmay Başkanına atadıkları yaverleri dış ülkelerdeki okul sayılarını bunları emri ve hoşgörüsü ile bunların yanında olduğu için okul açtılar. Onlar kefil olmasalardı Genel Kurmay Başkanın yaverleri oraya oturmazdı.Genel Kurmay Başkanın yaverine ne Kılıçdaroğlu kefil oldu, ne CHP’den biri oldu. Oldu ise Ak Partinin başında oturan insanlar olmuştur. Şimdi ne durumdayız, Olağan Üstü Hal ilan edilmiş bir ülkede yeni bir anayasa taslağı, anayasayı boşver, bunların kafasında hiç birşey yok, sadece ve sadece diktatörlük, Türkiye’yi tek adam yönetsin hayali ile şimdi yasa değiştiriyorlar.Yanlarında almışlar bir tane yavru muhalefet dediğimiz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanını zanediyorlar ki onlarla bir yere varacaklar. O yarasaydı MHP’nin başında o kadar yanlınız kalmazdı.Devlet Bahçeli tamamen Türkeş gittiği zaman çok kınadı ağır laflar söyledi ama gitti kucaklarına oturdu. Demeki bir adamda omurga, hasiyet olmalı. Omurgası olmayan bir adamın genel başkan olmasının hiç hakkıda yoktur, hiç şansıda yoktur. O zannediyor ki Tayyip Erdoğan kendini kurtarır, gün gelecek hesap verecek. Biz bu Cumhuriyeti sokakta bulmadık. Cumhuriyet Halk Partisini kuranlar işte bu ülkeye sahiplik ettiler. Atatürk’ün bize emanet ettiği iki şey var; birisi Türkiye Cumhuriyeti, bir diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi, bunlara sahip çıkacağız. Türkiyeyi biz kurtaracağız. Dikkat ederseniz sadece tek parti kalmış, Türkiye’nin tek bir kurtuluşu var; CHP’nin iktidarı ile olur. Yoksa herkes başka şeyler peşinde, kese doldurma peşinde. Biz cumhuriyete sevdalıyız. Biz Türkiye sevdalısıyız. Kim gelirse gelsin biz yolumuzdan şaşmayız diye konuştu.

- DİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMIYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin 7 bölgesinde aynı oyu aldıklarını belirten Yıldırım, Biz başkası gibi ne din üzeriden siyaset yaptık  ne de mezhep üzerinden siyaset yapmayı düşünmüyoruz.Tüm bölgelerde biz  bu ülkenin sigortasıyız, omurgasıyız. Onun için merak etmeyin, gün gelecek yine bu ülkenin kurtuluşu CHP olacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisinin bir taşını bile size ezdirmeyiz. Sizi Başkan felanda yaptırmayız. Başkan olamayacaksın. Cumhuriyet Halk partisine oy veren insanlardan sana geçit yok. Geçit vermeyeceğiz, sen başkan olamayacaksın şeklinde konuştu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ise Öncelikle dün akşamki saldırıda şahadet şerbetini içen polislerimize, sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, hem polis teşkilatımıza hemde yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum, yaralılarada acil şifalar diliyorum. Bu tür olayların birdaha olmaması için hükümetinde kendi milli istihbarat teşkilatının MİTii olmaktan çıkartıp, ulusumuzun milli istihbarata dönüştürmeye sizlerin huzurunda davet ediyorum dedi.

CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç da Öncelikle devrim şehidimiz Erdal Erenİ rahmetle tekrar anıyorum ve dün gece İstanbulda yaşanan terör olayında şehit olan insanlarımıza Allahtan rahmet, yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, biliyorsunuz 15 Temmuzda bir darbe süreci yaşadık, aslında bu darbe Cumhuriyete, laikliğe ve demokrasiye yapılmış bir saldırıdır ama ne mutlu ki bize o darbede Türküyle, Lazıyla, Kürtüyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sunisiyle geçit vermedik. Tek adamlık dikta resmine doğru gidiyoruz. Ama ben bu salonu bugün gördüm. Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bir sözü var; umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar var Ben bu salonu gördükten sonra daha da çok umutlandım. Biz Türkiyede tek adamlık dikta rejimine bu faşist rejimde karşı duracağız, kesinlikle bu ülkeye başkanlık sistemini getirmeyeceğiz ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber