Adıyaman Üniversitesi, Medya Reklam Topluluğu ve Adıyaman Belediyesi’nin birlikte organize ettikleri Adıyaman’ın tanıtımıyla ilgili “Kısa Film Yarışması” sona erdi.
Toplamda 27 öğrencinin katıldığı yarışmada, ilk üçe girenlere çeşitli ödüller verildi. Yarışma sonrası Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonu’nda yapılan ödül töreninde birinciliği elde eden Gazi Kaya’ya tablet bilgisayar, ikinci olan Ümran Karakuş’a Notebook bilgisayar, üçüncü olan Nuri Gürsoy’a MP3 müzik çalar, hediye edildi. Öğrenci topluluğu ise, katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Büyükaslan’a bir buket çiçek takdim ederek, teşekkürlerini iletti. Ödül töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan şunları söyledi:     
“Geçmiş insanlık tarihi 40 bin yıllara dayanan ve insanlık tarihinden bugüne kadar bütün kavim ve inançların doğduğu ve bütün dünyaya yayıldığı bir coğrafyanın merkezinde olan Adıyaman’ımız, aynı zamanda asırlardan beri süregelen huzurun, sevginin, saygının, barışın ve kardeşliğin hâkim olduğu bir ildir. Siz değerli öğrencilerimizi, Adıyaman’a gelip Adıyaman Üniversitesi’ni tercih ettiğiniz için tebrik ediyorum.
İçinde yaşamış olduğunuz Adıyaman’ımızın konumunu herhalde az çok biliyorsunuzdur. Bende bir zamanlar sizin gibi yüksek tahsilimi yapmak üzere İstanbul’a gitmiştim. Benim nazarımda her zaman İstanbul’un ayrı bir yeri var. İnsanın hayatı boyunca unutamadığı kilometre taşları vardır: Örneğin okula ilk başladığı anlar, okulu bitirdiği anlar, nişanlandığı anlar, vesaire. Bunlar önemli güzellikler ve unutulmazlar. Öyle zannediyorum ki sizlerde bu okuldan mezun olduktan sonra güzel hatıralarınızla Adıyaman’ın birer gönül elçileri olacaksınız.
Ben ülkemi seviyorum, bölgemizi seviyorum, insanları seviyorum, Adıyaman’ı seviyorum. 2004 yılında Belediye Başkanı seçildiğimde ilk defa ‘sosyal belediyecilik’ anlayışıyla hizmet eden bir Belediye Başkanıyım ve bununla gurur duyuyorum. Yaptığımız hizmetlerle birçok alanda ilklere ve başarılara imza attık. Bunlardan birisi de sevdiğim kenti tanıtmak ve sizlerin gönlünde yer edinmesine vesile olmaktır. Bunun için bu yarışmayı tertip ettik. Etkinliğe katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”     
Editör: Adıyaman Haber