Milli Eğitim Heyetini Kabul Eden Başkan Büyükaslan;

“Cumhuriyet Tarihinde Görülmemiş Yatırımlara Şahit Oluyoruz”

 

 

            İstişare toplantısı için Adıyaman’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı heyeti, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

            Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan başkanlığındaki heyette Milli Eğitim Bakanlığı Grup Başkanları Hülya Ertürk Koç, İsmail Demir, Mehmet Ata Öztürk, Şennur Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz yer aldı. Ziyaretle ilgili düşüncelerini paylaşan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan şu bilgileri aktardı:  

            “Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki üst yöneticiler 11 ayrı gruba yarılarak, 81 vilayeti Ocak ayında illerle istişare toplantısına başladı. Biz de 4 Grup Başkanı arkadaşımızla birlikte Adıyaman’a geldik.  Adıyaman İli ve bunun dışında Güneydoğu’daki 9 ili kapsayan istişare toplantısı için buradayız. İl Milli Eğitim Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri olmak üzere, toplam 150 kişiyle 2 günlük yapmış olduğumuz çalışma gayet verimli geçti. Bize ev sahipliği yapan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Gerçekten verimli bir çalışma yapıldı. Bunun dışında Kâhta ve Adıyaman merkezdeki bazı okullarımıza ziyarette bulunduk. Şimdi de Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Bu amaçla buradayız.”

            Ziyaretle ilgili memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise; “Ak Parti Hükümeti döneminde bütün alanlarda olduğu gibi, Milli Eğitim alanında da Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş yatırımlara şahit oluyoruz. İlk defa Milli Eğitim bütçesinin, Milli Savunma bütçesinin önüne geçen yılları yaşadık ve gördük. Yatırımlar dolu düzgün devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu istişare toplantılarının biri Adıyaman’da yapıldı. Burada yapılan toplantıya komşu illerimizin Milli Eğitim Müdürleri de iştirak etmişlerdir.

İstişare toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü çok değerli hocamız Prof. Dr. İrfan Aycan ve beraberindeki Milli Eğitim Bakanlığı heyeti katılarak, güzel çalışmalara imza atmış bulunmaktadırlar. Bu anlamda başta Adıyaman olmak üzere, bölge illere büyük katkı sağlanacağına, eğitim alanında büyük bir hamle yaşanacağına inanıyorum. Yapmış oldukları bu ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Böyle güzel projeleri hayata geçiren Milli Eğitim Bakanımıza da şükranlarımı sunuyorum. Tekrar kendilerine şehrimiz adına hoş geldiniz diyor, bu çalışmaların ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.               

            Resmi temasların akabinde Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan’a Cendere Köprüsü figürü hediye etti.

Editör: Adıyaman Haber