Adıyaman’da kurulacak olan Madde Bağımlıları Rehabilitasyon Merkezi’ne, Belediye tarafından yer tahsisi yapılması için protokol imzalandı.
Adıyaman Kardelen İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Kamu Hastanel Birliği, İş-Kur ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladıkları ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen “Madde Bağımlıları Rehabilitasyon Projesi”ne, Adıyaman Belediyesi yer tahsisi konusunda destek oldu. Proje ortakları, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret ederek, yer tahsisi protokolünü imzaladılar.
İmzaların atılmasından sonra açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Şerafettin Sayın; “Projemiz madde bağımlılarıyla ilgili bir proje. İpekyolu Kalkınma Ajansı’na sunduğumuz bir projedir. Sayın Başkana, bize yer tahsisinde bulunduğu için teşekkür ediyoruz. Projemizin konusu; madde bağımlılarını tedavi etme. Bir rehabilitasyon merkezi olarak düşünülmüş. Mükemmel bir projedir. Bunun eğitimini Şanlıurfa’da gördüğümde orada nice güzel hikâyeler vardı. Bu proje orada büyük ilgi görmüştü. İnşallah burada uygulanınca da ilgi görecektir. Adıyaman’a çok yararlı olacağına inanıyorum. Bunu gönüllü olarak yapacağımız için gerçekten başarılı olacağımızdan eminim.
            Projemizin kapasitesi 60 kişilik. Açacağımız merkeze gelenler, masrafları olmadan tedavi olacaklar. Gönüllü olarak gelenlere, tedavi sonrasında da takipçisi olacağız. Bize gelenlere eğitim vereceğiz” dedi.  
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen; “Adıyaman halkının yararına uygulanacak olan bu önemli projeye ortak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bunun sebebini şöyle açıklayabilirim: Zamanımızın en büyük hastalıklarından olan uyuşturucu bağımlılığı, her nekadar günyüzüne çıkmasada, Adıyaman’da şu zamanda problem olmaya başlamış bir durum. Bu problemi hastaneye gelen hastalardan ve ailelerinden takip edebiliyoruz. Her nekadar bunların tedadavisinde yardımcı olmaya çalışsak da, bir sivil toplum kuruluşunun bizzat bu işle ilgilenmesi, bunların tedavilerini yapmaya çalışması çok önemli bir durum. Çünkü bizde AMATEM yok. Yani bağımlıların tedavi edilebileceği bir birim olmadığından dolayı, bu sadece psikiyatri hastaların olduğu illerde bulunmakta. Belediye Başkanımızın büyük desteği ve bir sivil toplum kuruluşun girişimiyle Adıyaman’da böyle bir merkezin açılacak olması Adıyaman için sevindirici bir durum. 
Uyuşturucu madde bağımlıların şu an çok fazla görünmemesine rağmen, öyle inanıyoruz ki bu buz dağının sadece görünen yüzü. Araştırmalarımıza göre özellikle bali ve esrar kullananlar çok ciddi düzeyde. Bunlar çok fazla görünmüyor; bir eroin, bir kokain kadar etki etmediğinden dolayı. Ama bir süre sonra bunlar geri dönülmez durumlar ortaya çıkarabiliyor. Bu projeyle birlikte bunların Adıyaman’da çoğalmadan rehabilite edilip, topluma kazandırılacağından dolayı Kardelen Gençlik Derneği’ne ve Sayın Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz de tıbbi olarak her tür desteği vereceğiz ve projenin başarılı olması için büyük gayret göstereceğiz” dedi.        
Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise; “Toplumumuzun kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığını önlemek, bağımlıları tedavi etmek çok önemli. Kardelen Gençlik Derneği çok güzel bir girişimde bulunmuş. Bu konuda proje hazırlayıp İpekyolu Kaklınma Ajansı’na sunmuş ve Ajans’tan kabul görülerek, finanse edilmiş. Projeyi, Kardelen Gençlik Derneği, Kamu Hastanel Birliği, İş-Kur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklaşa başlatmışlar. Belediye olarak bizde destekliyoruz. Bugün proje protokolünü imzalamak için bir aradayız. Adıyaman’ımıza hayırlı olsun. Duyarlılık gösteren bu kurum ve kuruluşları tebrik ediyor, hasassiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Adıyaman Haber