Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nusret Tunç, Allah ile kulun arasına kimsenin giremeyeceğini söyledi.

Tunç, yaptığı açıklamada, TRTdeki programda namaz kılmayanlara yönelik yapılan hakarete tepki gösterdi.

Ramazan ayından nemalanmak isteyenlerin olduğunu aktaran Tunç, Bütün kanallar böyle bir dini sanki öğretme görevi yada Allah ile kul arasında aracı olma görevine soyunan bazı densizler var. Aslında cevap verme tenezzülünde bile bulunmak istemiyorum ama sonuçta isminin önünde bir Prof ünvanı var, sözde kariyeri var, sözde ilahiyatçı prof, nasıl profesör olmuşsa adete milleti cezalandırıyor gibi. Dengesiz dengesiz sözler söylemiş, biz aleviler zaten muhatabımız değil, oda bizim muhatabımız değil. Namaz kılmayan Suni kardeşlere yönelik söylediği söz güya kendisi ilahiyatçıya bu işleri biliyor ya sözde şaklabanlık yapmış, zaten dinimiz ne çekiyorsa bu yarı cahil insanlardan çekiyor. Bakın o hoca efendi kılıklı adam sevk içinde yatlarda, katlarda, yağlarda yaşayan insanlar bunu zaten halkımızda biliyor, çok şükür bilmeyenlerde öğrensinler, görsünler an azından yaşamlarına baksınlar, nasıl bir insan olduğunu görürler dedi.

- CAMİ - NAMAZ MESELESİ ABARTILI BİR ŞEKİLDE İŞLENİYOR

Son zamanlarda cami-namaz meselesinin abartılı bir şekilde işlenerek ranta dönüştürüldüğünü aktaran Tunç, Buna üzülüyoruz tabi dinimizi inancımızı bu hala düşüren insanlardan utanıyoruz ifadelerini kullandı.

- AİHMNİN KARARININ UYGULANMASINI BEKLİYORUZ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararına da değinen Tunç, şunları kaydetti:

İnsan Hakları Mahkemesine gelince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 26 Nisandı. En son verdiği karar sanırım kararda üst muhakemeydi, kesin uyulması gereken bir karardı ancak Avrupa Birliğinin yaptırımlarında biraz siyasidir, siyasi gücü olanlar söz sahibi olabilir. Bizim ailevilerin ne yazik ki ne siyaseten nede madden gücümüz var. Bu verilen kararın uygulanmasını takibini Avrupa Bakanlar Komitesi tarafından yapılacak, bu süreci takip edecek. Türkiye buna uymayacak. Sayın Davutoğlu bir şeyler yapmaya çalıştı onuda kulağından tutup kapının önüne koydular. Yeni gelen başbakanımızda acık ve net bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımıza biat açıklamasında bulundu. Dolayısıyla ülkeyi cumhurbaşkanı yönetiyor, 14 yıldır yönettiği ülkeyi yapsaydı yapardı, bu mahkeme kararıyla yapsaydı şimdiye yapardı. Ben Türkiye’nin Avrupa Birliğiyle, Amerika’yla, Rusya’yla komşu ülkeleriyle hepsi ile sorunlu yani bir girdaba girmiş içinden çıkılmaz hal almış

- RUSYAYA REST ÇEKENLER BUGÜN MEKTUP GÖNDERİYOR

Hükümeti eleştiren Tunç, Dün Rusya’ya rest çekenler bugün Rusya’ya mektup gönderip aman, yaman diyorlar. Barışmak için ajanslara düşen haberlerde Amerika Erdoğan’dan istifa et önerisi getirmiş. Amerika Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararını Türkiye uygulayacağını veya uyacağı ben sanmıyorum böyle bir şey olmayacak, Avrupa Konseyi buna karşılık ne yapabilir? Dış İşleri Bakanı bunların toplantısında bu kararlar görüşüldü tabi. Türkiye’ye uyarıda bulunur, en son en büyük cezası ülkenin güvenliğini askıya almaktır, bu da  bugüne kadar hiç kimseye yapmamıştır. Dolayısıyla mahkemede kararlar çıkartıyoruz ama ne yazik ki mahkeme kararlarında bugüne kadar Türkiye’nin uyduğu görülmemiştir. Sadece Avrupa İnsan Haklarının vermiş olduğu tazminat kararını bazılarını icra yoluyla alacaklarını tahsil edebiliyor. Yani gerekirse icra koyabiliyorlar, onun dışında bu siyasi kararları hemen hemen hiç birine Türkiye uymuyor ve bunada uyacağını ben düşünmüyorum şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber