23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü ve egemenliğini sembolleştiren bir tarihtir.

Bu tarihte açılan meclis, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yokluklar ve güçlükler içinde milli mücadeleyi yönetmiş ve zafere taşımıştır.

            Meclis’in ordu dahi kurulmadan açılması, ülkenin her yanında bin bir zorluklarla Ankara’ya ulaşan kahramanların, milli iradeye verdiği önemin en açık göstergesidir.

            Tam 91 yıl önce ortaya çıkan bu irade, ‘İstiklal Savaşı’nı büyük bir kahramanlık ve kararlılıkla yürütmüş, vatan topraklarını işgalden kurtararak, sonsuza kadar yaşayacak olan ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

            Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bugünü ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ ilan etmiştir.

            Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir.

Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuzdur.
            Geleceğimizin umut tomurcukları çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.

            Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi derin saygı ve rahmetle anıyorum.

            Bugüne anlam katan aydınlık yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın bayramını en içten duygularla kutluyor, sevgiyle selamlıyorum.”

Editör: Adıyaman Haber