Abdulkadir Baltacı açıklamasında; “İYİ Parti Adıyaman il kongremiz yapıldı. Sayın Mahmut Bozkurt’un hiç gereği yokken taraf olarak desteklediği aday kaybetti. Kongre sonrasında bilerek olduğunu düşünmek istemiyorum. Kendisine yanlış bilgi verilmiş olabilir. Yerel seçimlerde şahsımı da hedef alarak il genel meclisi üyeliğinde %2 oy aldığımızı beyan ederek ben olmazsam bu parti Adıyaman’da %2 den fazla oy alamaz demiştir.

Bu yazıyı da İYİ Parti milletvekillerimize Adıyaman’daki partili partisiz hemen hemen her kesime mesaj olarak atmıştır.

Bir partili olarak bekledim başka mesajları veya beyanları olacak mı diye karşılıklı polemiğe girmemek için.

Buradan ifade ediyorum bu süreçte herkes kendisine yakışanı yapmıştır.

Yerel seçimlerde İYİ Parti’nin İl genel meclisinde Adıyaman’da merkezde aldığı oy %2 değildir. Bu yanlıştır ve kamuoyunu yanıltan bilgidir. Oyumuz köyler hariç Adıyaman merkez olarak 10879 olup %8,85’e tekabül etmektedir. Bu bilgiler ilçe seçim kurulundan alınmıştır. Dileyen herkes görebilir. Her türlü engellemelere ve gece seçim karargahında herkesin huzurunda mikrofondan il genel meclisinde istediğiniz partiye oy verin demesine rağmen, bazı arkadaşların sadece belediye başkanlığına odaklanıp il genel meclisine çalışmamalarına rağmen il genel meclisi adayları olarak hiç bir maddi desteğimiz olmamakla birlikte Adıyaman merkezdeki bütün kurumları, okulları, esnafları, evleri gezerek partimizin belediye Başkanlığı ve il genel meclisi için tüm gücümüzle çalışmış ve oy istemiş bulunmaktayız. Bunca yalan yanlış beyanatlarla kamuoyunu yanıltmak isteyenler İYİ Partimizin gerçek sevdalıları değillerdir.

İl genel meclisinde adaylığıma karşı çıkması, uzun yıllardır kendisi ile başka başka partilerde siyasetle iştigal eden bir yakınını aday etme arzusuna karşı çıkılmasının yanı sıra, kendilerini havaalanında karşılamamam, otele yanına gidip biatımı belirtmemem olabilir.

Artık günümüzde Siyaset otel odalarında delegeleri ayağına çağırarak yapılmaz. Böyle davranılarak kongreler, hele hele milletvekilliği seçimi hiç kazanılamaz. Artık Sayın Mahmut Bozkurt Adıyaman’da siyaseti kongrelere müdahale etmek, Parti̇ içerisinde guruplar oluşturup partiyi zayıflatma yerine, partiye abilik yapıp varsa eksiklerimiz onları tamamlama ve partiyi daha güçlü hale getirmek üzere yapmalıdır. Eğer bu partide ben abiyim diyorsa siyasi hırslardan uzak haktan hukuktan yana, kimseye taraf olmadan polemiklerden uzak olmalıdırlar. Beni aramadı, bana sık sık Bilgi vermedi diyerek Parti yöneticileri ile uğraşılmamalıdır. Sayın Bozkurt’a ve partinin büyüklerine yakışan budur.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber