Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti il başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Tüfenkçiyi AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez ve partililer karşıladı.

Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti il teşkilatının girdiği her seçimde alnının akıyla çıktığını söyledi.

Bunun haklı gururunu yaşadıklarını belirten Dimez, Bu başarıda Adıyaman halkının çok büyük katkısı var. Devletine bağlı, birlik ve beraberlik içerisinde huzur kenti olan bir ilde yaşıyoruz. 15 Temmuzda birlik ve beraberliğimize, geleceğimize çok büyük bir hain darbe girişimi yaşandı. Cenab-ı Hakkın takdiri, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutunamız, Başbakanımızın ve milletimizin dik duruşuyla bu tehlike bertaraf edildi. Adıyamanda milletimiz ilk dakikadan itibaren devletimize bağlılığını sergiledi. Teröre asla ve asla prim vermedik dedi.

- İŞSİZLİK ÇOK BÜYÜK BİR PROBLEM

Adıyamanda işsizliğin çok büyük bir problem olduğunu aktaran Dimez, Sayın bakanım, işsizlik çok büyük bir problem. Bugün en büyük sıkıntımız işsizlik. Bölge insanı olmanızdan dolayı sesimizi daha gür, sayın başbakanımıza, bakanlar kuruluna bu sıkıntımızı iletmenizi istirham ediyorum. Bu bölgesel teşvik sistemindeki düzenemeden de sizden hatırı sayılır bir destek bekliyoruz. Siz de bizim gibi teşkilattan geldiniz. Bu sıkıntılarımızdan dolayı sizin yardımlarınızı bekliyoruz şeklinde konuştu.

- MİLLETE KURŞUN SIKTILAR

Daha sonra kürsüye gelen Bakan Bakan Tüfenkçi ise 15 Temmuzdaki hain darbe girişimine değinerek, Onlar toplarıyla silahlarıyla milletimize kurşun sıktılar. Bizim insanımız, milletimiz tankları nasıl göğüs gerdiğini herkese göstermiş oldu. O gün gerçekten svil direniş nedir, sivil insiyatif nasıl alınır, tek bir kurşun atmadan, tankla tüfekle nasıl karşı durulur, bu millet bunu herkese gösterdi. Bunun için bu milletten Allah razı olsun. Bu milletin eli öpülür dedi.

- BU MİLLETE NE KADAR HİZMET ETSEK AZ OLUR

Millete hizmet etmenin önemine vurgu yapan Bakan Tüfenkçi, şöyle devam etti:

Değerli arkadaşlar biz bu millete ne kadar hizmet etsek az olur. Bu millete gece gündüz demeden çalışmak farzdır. Bu millette herkes 7den 70e birinci sınıf vatandaştır. Herkes hizmetin en iyisine layıktır. Bir yandan biz FETÖ terör örgütü ile mücadele ederken, bir yandan hain DEAŞ terör örgütü ile mücadele ederken, bir yandan da ülkemizi kalkındıracağız, ekonomimizi kakındıracağız. Yatırımları yapacağız. Adıyamanı büyüteceğiz, Türkiyeyi büyüteceğiz. Bu terör örgütlerine inat. Bugün de şehitlerimiz var, dün de şehitlerimiz vardı, 15 Temmuzda da darbeye karşı direnen vatandaşlarımız şehit olmuştu. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu şehitlerimizin kanı, suyu hürmetine o hainler başarısız oldular. O hainler hesap verecekler, hesap sormaya devam edeceğiz

- MAĞDUR EDEBİYATI YAPABİLİRLER

Birilerinin mağdur edebiyatı yapabileceklerini belirten Bakan Tüfenkçi, Biz asla ve asla FETÖyle mücade ederken, diğer terör örgütleriyle de mücadele ederken hukuk dışına çıkmayacağız. Asla ve asla intikam duygularıyla değil, adaletin huzurunda bu millete hesap verdireceğiz. Kaçanlar da hesap verecek, yakalananlar da hesap verecek. Birileriyle intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Biz adalet duygusu ile hareket edeceğiz. Gerçekten bu işin göbeğinde olan, bu işe bulaşmış olanlar, bunların değirmenine su taşıyanların hesabını göreceğiz. Haksız olduğunu düşünenler, bu hengamade mağdur olduğunu düşünenlere biz itiraz mekanizmalarını geliştirdik. Eğer haksız yere memurluktan atıldığını düşünenler, yargılandığını düşünenler, nelere başvuracakları mercileri belirttik. İtiraz süresi de koymadık. Bu işi sulandırmadan yaptık. Bu işi oldu-bittiye getirmeden yaptık diye konuştu.

- BİZİM İŞİMİZ ŞİRKETLERLE DEĞİL

Şirketlerle işlerinin olmadığını vurgulayan Bakan Tüfenkçi, şöyle devam etti:

Bizim işimiz şirketlerle değil. O şirketlerle finans sağlayanlarla. Dolayısıyla o şirketleri milletin malı olduğuna inanıyoruz. Orada çalışanlara da hiçbir şekilde dokunmuyoruz. Yine işlerine devam ediyorlar. Yine belli bir zaman sonra millete devredip, satıp çıkacağız. Bu noktada TMSFyi devreye soktuk. İntikam hissiyle değil, kılıkırk yararak, inceleyip yapıyoruz. Birileri bu işi savsaklıyorsa, birileri bunu sulandırıyorsa millete hesap verir, hesabını da sorarız

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber