(üstün)lerin hukukundan, hukuk’un üstünlüğü’ne…

 
Haklılar hak sahibi olmaya başladı…
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet AYDIN, Yargıtay`ın Balyoz Planı Davası kararını değerlendirdi. "Bu, bir yargı kararıdır, Yargıtay`ın yerel mahkeme kararı sonucunda verdiği bir temyiz sonucudur" diyen AYDIN, yargı kararlarına karşı herkesin saygılı olması gerektiğini vurguladı. AYDIN, bu davanın açılıyor olabilmesinin Türkiye açısından önemine işaret ederek, "Karara katılırız, katılmayız ayrı bir şey ama özellikle milli iradeye karşı kalkışılan her teşebbüsün, bir şekilde bağımsız mahkemeler tarafından yargıya konu edilmesi ve bağımsız mahkemelerin verdiği karar neticesinde, böyle bir olayın somut olarak açığa çıkması anlamlıdır" diye konuştu.
DAVALARIN AÇILABİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ…
Ahmet AYDIN; Türkiye`de geçmişten bu yana birçok kez darbe yapıldığını ve darbe girişiminde bulunulduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Geçmişte maalesef bunlar vardı. Ama Allah`a şükür gelinen noktada, bir taraftan 12 Eylül darbecilerinin, 28 Şubat postmodern darbecilerinin yargılanabiliyor olması, bunun haricinde birtakım darbe planlarıyla milli iradeyi gaspetmeye çalışan teşebbüslerin ortaya çıkarılması ve bunların şu anda yargılanabiliyor olması çok anlamlıdır. Bu davaların açılabilmesi çok çok önemlidir. Meclisimizde bütün darbelerin araştırılması hususunda, geçtiğimiz sene bir araştırma komisyonu kurulması ve bu komisyonun esaslı bir rapor ortaya koyması, Türkiye`nin geleceği açısından, milletimizin iradesi açısından son derece önemlidir."
AYDIN, verilen karanın kısa karar olduğunu, bu davanın gerekçeli kararını görmek gerektiğini belirtti. Türkiye`nin, AK Parti ile birlikte normalleştiğini ifade eden AYDIN, "Hukuk devleti olma yolunda çok ciddi adımlar attık, reformlar yaptık. Değişim, dönüşüm adına muazzam mevzuat değişiklikleri yaptı. Daha geçen gün demokratikleşme paketini açıkladık. Bu süreç devam ediyor" dedi. AYDIN, "İleride darbe yapmak isteyenlere de bir cevaptır" sözleri üzerine, "Kesinlikle. Artık Türkiye`de darbeler tarihe karışmıştır diyebiliriz. Çünkü milletimiz aydınlanmıştır ve iradesine sahip çıkıyor. AK Parti darbelere sebebiyet veren bir çok şeyi ortadan kaldırdı. Meclis tatile girmeden İçhizmet Kanunu`nun 35. maddesinin değiştirilmesi, araştırma komisyonunun kurulması ve diğer değişim dönüşüm reformlarına baktığınızda, artık darbeler tarihe karışmıştır diyebiliyoruz" ifadelerini kullandı. 
Editör: Adıyaman Haber