İlin sorunlarının ele alındığı toplantıların oldukça verimli geçtiğini ve ele alınan konuların yakın takipçisi olacaklarını belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Adıyaman bizim seçim bölgemiz, göz bebeğimiz ve Adıyaman bugüne kadar duasıyla desteğiyle her zaman bizim yanımızda olmuştur. Biz de seçildiğimiz ilk günden bu yana Adıyaman’ı ihmal etmemeye çalıştık. Adıyaman temel olarak görünen bir çok problemini de yine biz çözdük ama hala da yapacağımız çok iş çok hizmet var. Adıyaman’a ne kadar çok hizmet etsek ne kadar çok çalışsak azdır mantığıyla bu güzel insanlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu manada bütün Milletvekillerimizle birlikte Adıyaman’ı masaya yatırdık. İlçeleriyle birlikte Adıyaman’da yapılan mevcut hizmetler ne durumda ve yapılması gereken diğer hizmetler hususunda neler yapabiliriz bunun istişaresinde bulunduk. Adıyaman gerçekten bu birkaç gün içerisinde ciddi manada masaya yatırıldı. Biz şunu gördük gerçekten geçmişten bu yana yapılmış çok güzel hizmetler var ancak bu hizmetler de yeterli değil daha çok hizmet edeceğiz. Bizler Adıyaman Milletvekilleri olarak seçilmişler olarak bir arada uyum içerisinde koordinasyon içerisinde hareket ederek, Yereldeki aktörlerimizle Sayın Valimiz başta olmak üzere Kamudaki temsilcilerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Basınımız ve Adıyaman halkıyla bütünleşerek Adıyaman’ın tüm sorunlarının çözülebileceğini gördük.” Dedi.
Başlatılan toplantıların meyvelerini birer birer almaya başladıklarını belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, şunları kaydetti:

İlimizle ilgili olarak ilk olarak Milli Eğitim Bakanımızı ardından da Kalkınma Bakanımızı milletvekili arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ettik. Özellikle Eğitim alanında Sayın Milli Eğitim Bakanımızla bütün Milletvekili arkadaşlarımızla gittik durumu paylaştık ve bu bağlamda neyi talep ettiysek Adıyaman’ın neye ihtiyacı varsa Hizmet içi eğitim merkezi başta olmak üzere ( 220 Yataklı ),  Okullarıyla, Derslikleriyle, Öğretmen açığının giderilmesi ile ilgili ne talebimiz varsa özellikle de İlçelerimizin Eğitim alanında ne eksiği varsa bunu götürdük dosyamızla birlikte izah ettik ve Sayın Bakanımız da ilgili tüm mercileri arayarak talimatlandırdı ve bu manada götürdüğümüz bütün taleplerde yerini buldu. Aynı şekilde en son olarak Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ı ziyaretimizde Adıyaman’ın acil önem arz eden meseleleri hakkında gayet olumlu ve Adıyaman için kazanımlarla dolu istişarelerde bulunduk, destek aldık. Bizler birlik içerisinde çalışmaya devam ettiğimiz müddetçe Adıyaman için açılmayan kapı olmayacaktır, getirilemeyen hizmet olmayacaktır. Dolayısıyla Adıyaman’a hizmetler akmaya devam edecektir. Bu önümüzdeki 4 Yıl İstikrar sürecinde Adıyaman’ın layığı olan hizmetler devam edecektir. Adıyaman artık çağ atlama noktasına geliyor bu bağlamda devam eden büyük projelerimiz yollarımız, sulama projelerimiz, sanayilerimiz, eğitimden sağlığa her alanda inşallah bu dönem çok büyük işler yapacağız. Adıyamanlının içi rahat olsun, Adıyaman emin ellerde. Bu manada sayın Valimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Kamu temsilcilerine, Basınımıza ve özellikle de birlikte hareket ettiğimiz tüm Milletvekili arkadaşlarımıza da ben teşekkür ediyorum.”
Düzenlenen toplantıların bazı kesimler tarafından eleştirildiğini ancak yapıcı eleştiriye her zaman açık olduklarını ifade eden TBMM Başkanvekili Aydın, şöyle devam etti:

“Bu toplantımızı da açık bir şekilde basınımızın huzurunda açık bir şekilde paylaştık. İhtiyaçlar olabilir, eksiğimiz olabilir bundan da korkacak durumda değiliz. Yapıcı eleştiriler bize doğru yolu gösterir ama, biraz da haksızlık etmeyelim, bizler o toplantılarda çıkan sonuçları orada bırakmıyoruz. Bizler Adıyaman’ı İlçeleri ile birlikte masaya yatırıyoruz. Sağ olsun Bakanlarımız da ayakları yere basan her projeye onay veriyorlar. Dolayısıyla bu toplantılar devam edecek, bu toplantılar bizler için çok önemli. Biz Adıyaman’da yaşıyorsak siyasi görüşü ne olursa olsun ortak paydamızda Adıyaman ve Türkiye olduktan sonra hepimiz katkı sunmalıyız. Yapıcı eleştirilerle, yol gösterici önerilerle de biz bu katkıyı her zaman almaya hazırız. Bizler için mevki ve makam çok önemli değil ve hatta mevki ve makamı zaten önemli kılan o mevkiye layık hizmetler yapabilmektir. Yoksa her milletvekili gelir geçer önemli olan halkın duasını ve rızasını almaktır. Rızasını alabiliyorsanız, Allah razı olsun diyebiliyorlarsa asıl o zaman bu makamlar değerlidir. Biz bu koltuklardan güç alamayız bu bize yakışmaz.  Biz bu koltuğun hakkını verebiliyorsak, o koltuğa biz güç katıp değer verebiliyorsak hizmetlerimizle yatırımlarımız Türkiye’ye olan aşkımızla bu koltuklara değer verebiliyorsak o zaman makamlar önemlidir. Aslolan Memlekete hizmet etmektir.

PHA

Editör: Adıyaman Haber