Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, İ. Halil Fırat, Yakup Taş, İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş ve partililerle beraber Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle bir araya gelerek Adıyaman gündemini konuştu.

- “GAZETECİLER CEMİYETİNİ EVİMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ”
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “ Zeki başkanımıza ve yönetimine bizleri ağırladıklarını için teşekkür ediyoruz. Adıyaman Gazeteciler Cemiyetini kendi evimiz gibi görüyoruz. Çünkü ortak paydamız Adıyaman ortak paydamız Türkiye. Hep birlikte bu şehre bu ülkeye neler yapabilirizin gayreti içerisindeyiz. Basın, siyasiler, teşkilatımız ve belediyemiz bu şehir için çalışıyor. Güzel projeler ve yatırımlar olursa keyif alırız. Türkiye sevdamız Adıyaman ortak paydamız bizleri bir araya getiriyor. Fırsat buldukça gazeteci arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Gazeteciler uyarır ve önerir. Bizlere yol gösterir. Son günlerde radyoların ortak hareket etmesi bizleri mutlu etmiştir ” ifadelerini kullandı.
- “BİRLİK VE BERABERLİKLE ÇALIŞIYORUZ”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, projeler konusunda önemli adımlar attıklarını belirterek “ Adıyaman’ımız için milletvekillerimiz, valimiz, belediyemiz, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları, il ve ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kollarımızla bir bütün içerisinde çalışıyoruz. Adıyaman’a yapılması gereken projeleri çok iyi biliyoruz. Sorunlarımızı da çözüm önerilerini de iyi biliyoruz. Birlik ve beraberliğimiz hat safhada. Başarı bereketi getiriyor. Adıyaman Belediyemize 30 bin avroluk proje yapılıyor. Turizm konusunda projelerimiz var. Tuz hanı ve Perre Antik Kentimizle ilgili çalışmalarımız var. Besni Belediyemize alt yapı için proje ödeneği çıktı. Adıyaman Belediyemize Kuşaklama Kanalı projesinin ihalesine çıktı. 40 milyon TL’lik köprülü kavşağı yapıyoruz. Millet bahçesi ihalesini yapacağız. Önümüzdeki yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Kongre ve Kültür Merkezini yapacağız. Sulama projelerini hızlandıracağız. Finansman tedarik edildi. Adıyaman bütün bakanlıkların ilk sırasında yer alıyor. 2020 yılında Adıyaman’da önemli projelere imza atacağız.” Dedi.
- “YER TAHSİNİ YAPIP, PROJEYİ KAZANDIRACAĞIZ”
Adıyaman’a yapılması planlanan Okul ve ARGE projesiyle ilgili konuşan Aydın “ Zeki başkanımız önemli projeye imza atıyor. Bizlerde üzerimize düşen sorumluluğu yapmamız gerekiyor. Adıyaman’a yatırım konusunda elimizden geleni yaparken, gelen yatırımcıları da buradan geri çevirmemiz gerekir. Adıyaman için çok önemli proje. Hem eğitim hem de ARGE çalışmaları olacak. Aynı zamanda Almanya’da ünlü firmalarla da işbirliği var. İlimiz adına çok değerli projemiz için bizde yer konusunda talimatları verdik. Yasal süreçleri takip edip, bu önemli projeyi ilimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.
- “TEMENNİM BİRLİK VE BERABERLİK İLİN TAMAMINA YAYILIR”
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Sıkça bu ziyaretleri görmekten mutlu oluyorum. Bu birlik ve beraberliğin Adıyaman geneline yayılması temennimdir. Adıyaman’ın buna ihtiyacı var. Sayın vekillerimizin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bundan sonra da Adıyaman’a yapılacak olan yatırımlar konusunda başarılar diliyorum. İnşallah önemli projeleri ilimize kazandırırlar. Adıyaman’ın en büyük eksikliği Avrupa Birliği Projelerinden tamamen faydalanamamasıdır. Proje yapmıyoruz. Projeler konusunda bir birime ihtiyacımız var. Umarım bu eksiklik de giderilir.”dedi.

Editör: Adıyaman Haber