Meclis Şeref Holünde kurulan masalarda milletvekilliği kayıt işlemini yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
Avrupa Birliği (AB) İlerleme Raporunda yer alan Türkiyeye yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Aydın, basın özgürlüğü noktasında AK Parti iktidarları döneminde atılan adımların ortada olduğunu ifade etti.
Bunun yadsınamaz, küçümsemez olduğunu ve bunun herkesin kabul etmesi gerektiğini dile getiren Aydın, ABnin çifte standardını bir kenara bırakması gerektiğini belirtti. Türkiyenin kendi üzerine düşen ev ödevlerini yaptığını anlatan Aydın, AB ülkelerinin de bu noktada samimi bir duruş göstermesi, onların da üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Hiç kimsenin sadece gazetecilik mesleğinden dolayı basın özgürlüğünün ihlal edilmediğini ileri süren Aydın, herhangi bir mesleğe mensup olmanın onun suç işlemesini meşru kılmayacağını kaydetti. 
Herkesin bu ülkede hukuk kurullarıyla idare edildiğini ve herkesin buna uyması gerektiğini dile getiren Aydın, sadece gazetecilik mesleğinden dolayı, düşüncesini açıkladığından dolayı mahkûm olan kimseyi bilmediğini ifade etti. 
Kurulacak hükümetin yüzde yüz tüm vatandaşlarımızın hükümeti olacağını söyleyen Aydın, bugüne kadarki uygulamalarla da bunu gösterdiklerini söyledi. 
Tam demokrasinin gereği neyse bu dönemde de bunu uygulamaya devam edeceklerini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın çözüm süreciyle ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi:

 “Çözüm süreci bundan böyle ‘Milli Birlik Ve Kardeşlik Süreci’ olarak devam edecektir. Burada bir sorun varsa bunun sadece AK Partinin değil ülkenin, milletin sorununudur. Aslolan Milli Birlik Ve Kardeşliği tesis etmektir. Bunun için halkımızla istişare ederiz; 78 milyon muhataptır. Silahtan, terörden beslenenlerle değil; gerçekten sözde değil özde barışı, kardeşliği isteyenler ve bu bağlamda elini taşın altına atan her kim varsa herkesin bu kapsamda ciddi bir rol almasını arzu ediyoruz”

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber