2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylığını açıklayan Harita mühendisi Abdurrahman Ünlü, halkın değişim istediğini dile getirdi.

Yerel Seçimler yaklaşırken, aday adayları da renk vermeye başladı. Her geçen gün Adıyaman Belediye Başkanlığına aday adayı olanların sayısı artarken, partilerde seçim heyecanı kendini göstermeye başladı. Bu doğrultuda adaylığını ilk açıklayan isimler arasında yer alan AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Aday Adayı Harita Mühendisi Abdurrahman Ünlü, halkın artık değişin istediğini dile getirdi.
“Neden belediye başkanlığı” sorusunu yanıtlayan Ünlü, “Belediye başkanlığını tercih etmemizdeki en büyük sebep, mesleki olarak belediyeciliği bire bir görüp yaşamamızdır. Belediye veya yerel yönetimlerle ilgili vatandaşların ne tür sorunlarla, ne tür sıkıntılarla karşılaştıklarını birebir görüyorum, bire bir biliyorum. Yaklaşık 14 yıldır bu memlekette nelerin eksik kaldığını, nelerin yapılması gerektiğini vatandaşların belediyecilik hizmetleri noktasında nelerle karşılaştığında ne gibi zorluklar yaşadığını müşahede etmekteyim. Bu durumu gören ve yaşayan biri olarak, üzerime ilke olarak kabul ettiğim hizmet anlayışını da prensip kabul ederek, yaşadığım kentin sorunlarına çözüm bulmak, katkı sağlamak adına yola çıktım. Bu yolun da yine hizmet amaçlı siyasetten geçtiğine olan inancımızla, belediyecilik konusunda söyleyecek çok sözüm ve yapacak çok işlerimizin olduğuna olan güvenimizle belediye başkanlığına talip olalım dedik. Yaklaşık olarak 3 ay öncesinde bismillah diyerek çalışmalarıma başladım” dedi.
“Tayyip Erdoğan bir dünya lideri”
Yıllardır mensubu olduğu AK Parti’den böyle kutsal bir göreve talip olduğunu da hatırlatan Abdurrahman Ünlü, “Ak Parti kurulduğu günden beri biz Ak Parti siyasetinin içindeyiz, ve bende halen Ak Parti il yönetimi içerisindeyim. Ak Parti fikirsel anlamda düşünsel anlamda benim içerisinde bulunabileceğim, ifade edebileceğim dünya görüşü itibarı ile inanıp peşinden gidebileceğim bir partidir. Özellikle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın gerek yerel gerek Türkiye, gerekse de dünya bazında ortaya koymuş olduğu profil, bizlerin kendisinin yanında olmamızı gerektiren bir profildir. O çerçevede ilk günden beri yanındayız. Kaldı ki bugün Türkiye`nin geldiği nokta ortadadır. Eğer Ak Parti bugün Türkiye`de bu bayrağı almamış olsaydı bugün Türkiye`nin ne hallerde olacağını ben düşünmek bile istemiyorum. O yüzden Ak Parti dedim” diye konuştu.
“Halk değişim istiyor”
Halkın kendisine karşı teveccühünden de bahseden Ünlü, “Her şeyden önce şunu söylemek isterim. Halkla çok sıkı diyaloglar içerisindeyim. Gerek yaşantımız gereği gerek mesleki çalışmamız gerekse de şu sıralar siyaseten yürüttüğüm çalışmalarım neticesinde halkımızla sağlıklı bir iletişim içerisindeyim. Yaklaşık olarak 3 aydır toplumun bütün katmanlarıyla bir araya gelmeye çalışıyorum. Vatandaşlarımızı dinliyor ve karşılıklı istişareler yapmaktayım. Gezilerim esnasında elbette ki memleketimizin sorunları yönünde tespitler yapılmaktadır. Hele hele vatandaşlarımız bu anlamda ciddi tespitleri dile getirmektedir. Tespitlerimiz içerisinde en dikkat çekici olan, altı çizilecek olan artık insanlarımızın değişim isteği gelmektedir. Bunu bire bir olarak istisnasız görüştüğümüz elini sıktığımız hemen herkes de bu duygu ve düşünceyi aldık. Genel olarak insanlarımız belediyecilik hizmetleri noktasında daha yeni daha farklı daha güzel hizmetler bekliyor. Standart bir asfalt yapmak standart bir kaldırım yapmakla belediyeciliğin amacına ulaştığını artık insanlar düşünmemektedir. Belediyeciliğin sosyal boyutu, belediyeciliğin kent ekonomisine olan yansıması artık insanlarımız tarafından düşünülmektedir. Bunun ortak yaşam alanı olan bir kent için daha önemli olduğuna insanlar inanıyor. Marangozlar Sitesi, Küçük Sanayi Sitesi gezilerimizde kamuoyunun özellikle bize verdiği şöyle bir mesaj vardı: Vatandaşlarımız şunu diyor ki Adıyaman`da inşaat sektörü, özellikle TOKİ ve benzeri dışarıdan gelen firmalar vasıtasıyla yürütülüyor. Bu şekilde bir inşaat üretimi Adıyaman`ın kalıpçısı, demircisi, malzeme satan insanına yansımayan bir ekonomik hareketliliğe sebep olmaktadır. Dolayısıyla esnaf zor durumda kalmaktadır. İnşaatlar yaparken ne olur Adıyaman`ın imkânlarını kullanılmalıdır. TOKİ icap ediyorsa sosyal amaçlı konutlar boyutuyla elbette ki TOKİ`den de istifade edilebilir. Ama sosyal amaçlı konut dışındaki konutlarda belediyenin kendi imkanlarıyla yada belediyenin ve Adıyaman`ın kendi imkanlarıyla bu işleri yaptırması gerektiği hususunda çok ciddi geri dönüşler aldık. Bunun böyle olması gerekir. Bu noktada vatandaşımızın, esnafımızın sesine kulak verilmelidir. TOKİ iç piyasaya yönlenmiyor. Dışarıdan müteahhit geliyor. Tünel kalıp çalışıyorlar. Dışarıdan bütün ekip geliyor. Dışarıdan bütün malzemeler alınıyor. Belki müteahhit açısından baktığımızda haklıdır ama Adıyaman ekonomisi açısından baktığımızda da bazı sıkıntılara sebep olunuyor. Özellikle esnafların sıkıntısı ekonomik boyuttadır. Esnafın durumunu iyileştirecek derecede belediyenin girişimlerde ve atılımlarda bulunmasını istiyorlar. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz ve bunları dikkate alıyoruz” dedi.
“Adıyaman`da mesire alanlarına ihtiyaç var”
Adıyaman’ın başlıca sorunlarından da bahseden Ünlü, “Temel sorunlarla ilgili Adıyaman`da mesire alanı konusu da çok konuşulmaktadır. Bunun artık yaşanılan bir sorun olduğu gerçeği herkes tarafından dile getirilmektedir. Bu doğrultuda bugüne kadar Adıyaman insanımızın sesine kulak verilmemiş olması düşündürücüdür ve bir o kadar da üzüntü vericidir. Sosyal yaşam alanları günümüzde kentler açısından önem taşımaktadır. Vatandaşlarımız bizlerle bu sorunu paylaşırken, bir hafta sonu ben gidip bir piknik yapacakları, temiz, güvenli bir ortam bulamadıklarını söylüyorlar. Bu konuda sosyal belediyecilik alanında bizlere görev düşüyor. Bu çerçevede Allah nasip ederse yapacağımız önemli hizmetlerden bir tanesi de vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını da karşılamak olacaktır. Vatandaşlarımızın sosyal yaşantısı için mesire alanları oluşturacağız. Kentsel Dönüşüm konusunu çok önemsiyorum. Hükümetimizin başlatmış olduğu bu proje kentler açısından hayati önem taşıyor. Bu anlamda bu projeyi çok önemsiyorum ve Adıyaman`ımızın bu önemli projeden mutlaka yararlandırılması gerektiğine inanıyorum. Yerel yönetimler ayağının bu projede önem arz ettiğinin bilinci ile eğer belediye başkanlığı şahsıma nasip olursa, Adıyaman ilimiz için mağduriyet yaşayan her köşe için uygulamalar başlatacağımızın sözünü veriyorum. Vatandaşımız da gayet olumlu bir yaklaşım içerisindedir. İki boyutuyla kentsel dönüşüme yaklaşıyorlar. Hem yaşam standartlarının yükseltilmesi, yeni ticaret alanlarının oluşması, hem de kentsel dönüşümle ekonomik bir hareketliliğin olacağı yönünde toplumun genel bir beklentisi var. O kapsamda kentsel dönüşümün tarafımızdan dikkate alınacağı önemli projeler arasında olduğunu da ifade edebilirim. Aslında bizim duygu ve düşüncelerimizle kamuoyunu gezdiğimizde vatandaşımızın duygu ve düşünceleri de birbiriyle uyuşan ve örtüşen düşünceler olduğunu ifade etmeleri bizleri sevindirmektedir” şeklinde konuştu.
Editör: Adıyaman Haber