Kıymetli basın mensubu arkadaşlarım,

 

Bir milletinin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdi kadınlardır. Cennetin anaların ayakları altında olduğu yüce dinimizce söylenmektedir. Kadınlar ülkemizde gün geçtikçe sosyal, siyasal ve ekonomik hayatın içerisinde hak ettikleri yeri elde etme konusunda çok başarılı bir şekilde çalışmaktadırlar. Buna rağmen de kadınlarımıza karşı yapılan şiddet ve onur kırıcı davranışlar toplumun tüm kesimini derinden etkilemektedir.

 

Partimizin iktidarda olduğu süre zarfında kadınların hak ettikleri yere gelmeleri, toplumun her kademesinde daha iyi temsil edilmeleri için çok aşama kat edilmiştir. TBMM de “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu” kurulmuş, kadınlarımızın şiddete maruz kalmamaları için tedbirler alınmış, Türk Ceza Kanununda yapılan değişiklikle töre cinayetlerine müebbet hapis cezası getirilmiş, anayasa değişikliği ile kadınlara pozitif ayrımcılık getirilmiş, kadın istihdamının artırılması için buna ilişkin teşvik getirilmiştir.

 

TBMM de en çok bayan milletvekiline sahip parti Adalet ve kalkınma Partisidir. Kadınlarımızın sadece kadın oldukları için değil, hak ettikleri için, ülkemiz nüfusunun yarısından fazlasını teşkil ettikleri için toplumun her kademesinde ve siyasette de daha iyi temsil edilmeleri için çalışmalarımız devam etmektedir.

 

Çözüm süreci dayanak teşkil eden “analar ağlamasın” mesajı da bu yönden önemli bir göstergedir. Kadınlarımızın, analarımızın, kızlarımızın daha fazla acı çekmesinin önüne geçilerek, yeni süreçte daha eğitimli, haklarını daha iyi bilen ve kendisini çok daha iyi ifade eden bir dönemin ülkemizde yaygınlaşmasını arzuluyor, bunun için çabalıyoruz.

 

Bu vesile ile kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü`nü kutluyorum.

 

Editör: Adıyaman Haber