Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 93. Yılını, Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da yine çok büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
100.yılına emin adımlarla yürüyen Cumhuriyetimizin yaşatılmasında çok önemli bir görev üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli egemenliğimizin vücut bulduğu çağdaş, demokratik ve hukuk ilkelerinin üstün kılındığı ülkemizde vazgeçilmez bir kurumumuzdur.
Bu yüce meclisin kurulması sayesindedir ki milletimizin her ferdi geleceği hakkında karar almada etkin bir görev sahibi olabilmiştir. Ülkemizin ve milletimizin çağdaşlaşma sürecinde attığı her adım Türkiye Büyük Millet Meclisimizde yaşam bulmuş ve milletimiz egemenlik hakkını doğrudan kullanma fırsatını yüce meclisimiz sayesinde yakalamıştır.
            Cumhuriyetimizin milli egemenlik ilkeleri çerçevesinde barış, huzur ve güvenlik içinde yaşaması, gelişmesi, çağdaşlaşması ve demokratikleşmesi için gerekli ortamın oluşmasında ve bu değerlerin sağlam temeller üzerinde yerleşmesinde kuşkusuz Türkiye Büyük Millet Meclisi en önemli noktada yer almaktadır.
            Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan`ın milletimize kazandırdığı değerlere sahip çıkmak, yeni yetişen nesillere bu bilinci kazandırmak en önemli vazifemizdir. Hepimizin en değerli varlığı olan çocuklarımızın; barışın, sevginin ve kardeşliğin ilelebet hüküm süreceği bu topraklarda yaşaması en büyük dileğimizdir. 
Bunun için özellikle son günlerde atılan adımlarla, milli birlik ve kardeşlik duygusuyla hareket ederek yarınlarımıza, geleceğimize yön verecek olan sevgili çocuklarımıza çok daha güzel, barış dolu bir Türkiye bırakmak için azim ve kararlılıkla mücadele etmekteyiz.
            Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutluyor, tüm çocuklarımıza, milletimize ve Adıyamanlı hemşerilerime esenlikler diliyorum.
 
Av. Ahmet AYDIN
        Adıyaman Milletvekili
   AK PARTİ Grup Başkanvekili
Editör: Adıyaman Haber