Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm Uygulama Oteli’nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi
Adıyaman Üniversitesi’nde Turizm ve Aşçılık eğitimi alan öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirmeleri ve Üniversiteye gelecek olan misafirlerin ağırlanması amacıyla yapılan Meslek Yüksekokulu Turizm Uygulama Oteli gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine,   Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi KAHVECİ, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, Üniversite akademik ve idari personeli ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Adıyaman Üniversitesi olarak birçok açılış törenini ve yeniliği ardı ardına gerçekleştiriyoruz. Gelişmekte olan bir üniversiteyiz.  Bilinçli ve şuurlu bir şekilde, hakikaten topluma hizmeti önceleyen, geleceği planlayan bir gelişme içerisindeyiz. Ardı ardına gerçekleştirdiğimiz açılış ve yeniliklerimizin bir yenisini daha burada görmekteyiz. Bugün Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Turizm Uygulama Oteli’ni hizmete açmak için toplanmış bulunuyoruz. Bugünlere gelmemizi sağlayan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Bakanlarımıza, Sayın AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’a, İlimiz Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş ve Mehmet Metiner ile emeği geçen herkese  teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.
MYO Uygulama Otelinin hem Adıyaman ve bölge turizmine hem de Türkiye turizmine büyük katkılar sağlayacağını belirten Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, “Adıyaman Turizmine hizmet edecek insanları yetiştirme noktasında İlimize büyük katkıları olduğuna inandığımız ve bunu gerçekten yaşadığımız Adıyaman Üniveristesi Meslek Yüksekokulu’nun geleceğin turizmcilerini yetiştirmesini bir şans olarak görüyoruz. Öğrenciler aldıkları eğitimin yanında uygulamayı da yapabilecekler. Bu otelin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Adıyaman Üniversitesi MYO Turizm Uygulama Oteli’nin Adıyaman için hayırlar, uğurlar ve bereketler getirmesi temennisinde bulunan Adıyaman AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, “Bu otel sayesinde turizm noktasında Adıyaman’ın bir eksiği giderilmiş olacak. Biz siyasiler, Adıyaman Üniversitesi’nin yapacağı bütün hizmetlerde gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Biz 2006 yılına geldiğimizde Adıyamanlılar, Adıyaman’a üniversite istemişlerdi. Adıyaman’da üniversitenin olması Adıyaman’ın il olması kadar önemlidir diye düşünüyorduk. Çok şükür 3 bin öğrenciden şu an 14 bin öğrenci potansiyeline ulaştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Adıyaman Haber