2014 yerel seçim yaklaşırken aday adayları çalışımlarına hız verdi. AK Parti Aday Adaylarından Abdullah Yalçın, Muharrem ayından dolayı cem evindeki iftara katıldı.

AK Parti Adıyaman Belediye aday adayı Abdullah Yalçın, Hz. Hüseyin ve ailesinden 72 kişinin Kerbela’da şehit edilmesiyle, yası matem olarak kabul edilen ve Muharrem ayında tutulan 12 İmam orucunu tutan canlar ile Adıyaman Cem Evinde iftar yemeğimin de bir araya geldi.
Adıyaman Cem Evinde İftar programına Adıyaman AK Parti Belediye Başkanlığı aday adayı Abdullah Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, STK temsilcileri, partililer ve mahallede oruç tutan yüzlerce vatandaş katıldı. İftar programında bir konuşma yapan Yalçın, “Muharrem; ayrımcılığın, kinin, intikamcılığın adı değil. O manevi şemsiyenin altında bir olup sevgiyle insanlığı kucaklamanın adıdır. Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da Şehid edilmesi hüznünü de içinde barındırmaktadır. Kerbela Şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, Dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum” dedi.
Editör: Adıyaman Haber