Adıyaman'da kent merkezinde 20 yıldır elektronik eşya ve telefon aksesuarı satışı yapan Erhan Güneş, PHA muhabirine AVM ve zincir marketlere getirilen yeni düzenlemeden memnun olduğunu söyledi.

Güneş, pandemi sürecinde özellikle hafta sonları kısıtlamaları nedeniyle işlerini daha da azalttığını öte yandan AVM ve marketlerin açık olmasının da dezavantajlarını yaşadıklarını aktardı.

"Herkesin kendi işini yapması lazım"

 Hafta sonları AVM ve zincir marketlerin daha çok satış yaptıklarını ifade eden Güneş,şunları dile getirdi:

"İnsanlar hafta sonları cumartesi, pazar günleri satış yapıyorlar o da ister istemez bu sektörde olan küçük esnafı etkileyecektir ki etkiliyor da. Düzenleme yapılması iyi olmuş. Aslında sürekli olması daha iyi çünkü market dediğin zaman nedir? Kuru gıda vs. satar, herkesin kendi işini yapması lazım. Elektronik, soba gibi yani aklınıza gelen bütün ürünleri satıyorlar, bu da yanlış aslında, neden yanlış? Çünkü bu işi yapan insanlar var, bu işten ekmek yiyen insanlar var. Herkesin kendi işine bakması lazım."

Hazırlanan taslak ile küçük esnafın işlerini artıracağını düşündüğünü dile getiren Güneş, Örnek olarak müşteri geliyor bir ürün soruyor, biz fiyat veriyoruz ancak 'şu markette bu fiyata satılıyor' diyor. Uygulama başladığı zaman bu işin önü kapanmış olacak tamamen küçük esnafa yönler dönmüş olacak."

"Memleketin temel taşı yerel esnaftır"

Küçük esnafa sahip çıkılmasını isteyen Güneş, "Bu pandemi süreci kazasız belasız geçer. En az kayıplar ile en iyi şekilde bu süreci atlatacağız. Yerel esnafa da sahip çıkmak lazım çünkü bu memleketin temel taşı yerel esnaftır. Büyük mağazaların memleketimize hiçbir getirisi olmadı, faydası yok. Alışverişimde yerel marketim nerede ise oradan yapıyorum. Başka bir şey almak istiyorsam esnafım neresi ise oradan yapmak istiyorum çünkü esnafımıza sahip çıkmamız lazım."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha