Eşini yaklaşık 4 yıl önce kaybeden 68 yaşındaki 3 çocuk annesi İmmihan Kazan’ın ikamet ettiği Karapınar Mahallesinde bulunan toprak evinde bir süre önce tavanda çökme, duvarlarında ise yarıklar oluştu.
Görenlerde büyük korkuya neden olan evi 35 yıl önce eşiyle beraber tapusu olmayan ve senetle aldıkları arazi üzerine yapan Kazan, evinin her an yıkılması korkusuyla yaşıyor.
Eşinin vefatından sonra ondan kendisine kalan borçları bir bankadan kredi çekerek ödeyen ve çektiği kredi borcunu ise yine eşinden kendisine kalan emeklilik maaşıyla ödemeye çalışan yaşlı kadın, kızı ve 2 torunuyla zor şartlar altında harabeye dönen evde yaşam mücadelesi veriyor.
Banka kesintileriyle birlikte kendisine ayda 750-800 TL para kaldığını dile getiren yaşlı kadın, yetkililerden para veya eşya yardımı istemediğini sadece başını sokabileceği 2 odalı bir ev istediğini söyledi.
İmmihan Kazan, yıkılma tehlikesi bulunan bir evde yaşamak zorunda olduğu için büyük bir mağduriyet yaşadığını belirtti.
Eşinden kalan emeklilik maaşının büyük bölümünü yine eşinden kalan borca ödemek zorunda kaldığını anlatan Kazan, şöyle konuştu:
“Ben kimseden para ve ya yiyecek içecek bir şey istemiyorum. Benim tek istediğim 2 odalı bir ev. Başımı sokabileceğim bir evim olsun istiyorum. Evimin tavan kısmı çöktü ve duvarlarında koca yarıklar var. Bugün ve ya yarın üzerime yıkılacak, altında kalacağım diye korkuyorum. 3 çocuğum var, 2 tanesi ailesiyle birlikte İstanbul’da, 1 tanesiyse Adıyaman’da ailesiyle yaşıyor. Onlarında maddi durumu olmadığı için bana yardımcı olamıyorlar. Benim de gücüm yok, yapamıyorum artık, gücüm olsa çalışır kendime 2 odalı bir ev yapmaya çalışırdım. Hayırseverlerden, yetkililerimizden 2 odalı bir ev istiyorum. Ben bu evin üzerime yıkılarak ölmesini istemiyorum.”

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha