Adıyaman Köy ve Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, 15 Eylül 2017 tarihinde depreme dayanıksız raporu verilerek yıkılan eski Adıyaman Devlet Hastanesinin şuan ki yeri, çöp, moloz, pis koku ve geceleri madde bağımlısı gençlerin mekânı haline geldiği için önünden geçilemez duruma geldiğini kaydetti.
 
Muhtar Taş, Perre Haber Ajansına yaptığı açıklamada, hastanenin yerinin durumundan dolayı çevredeki vatandaşlardan çok şikayet geldiğini ifade etti.
 
Taş, 2017 yılının sonlarında eski devlet hastanesinin yıkıldığını anımsatarak, yıkımın ardından konu ile ilgili çok fazla haberler yapılarak kamu oyuyla paylaştıklarını söyledi.
 
Milletvekilleri ile görüştüklerini hastanenin yıkılarak tekrar yapılacağı sözünü aldıklarını belirten Taş, şunları dile getirdi:
 
"2018 yıllının sonlarına doğru Milletvekili Sayın Ahmet Aydın'dan güzel bir müjde aldık. Fakat sonra ülkenin ekonomik krizlerinden dolayı yatırım durdu. 2019 yılının sonlarından 2021 yılına gelirken yeni 150 yataklı hastanemizin yapılması planlanıyor. Fakat biz bu süre içerisinde maalesef o bölgede oturan vatandaşlarımızda; artık yapılmayacakmış gibi olmayacakmış gibi içlerine bir korku saldı. Bende bu konunun takipçisi olduğumuzu, vatandaşlarımızla bire bir görüşüp anlatmaya çalışıyorum. Çünkü vekillerimizin bize bir sözü vardı , 'biz bu müjdeyi bakanımızdan aldık sakın muhtarım böyle bir şeye kötümser bakmayın 2. basamak 150 yataklı hastanemiz yapılacak', diye bir sözleri vardı ve biz de inanıyoruz.Sayın Ahmet Aydın'a ve bizde bire bir bunun takipçisi olmaya devam ediyoruz."
 
-"KOKULAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR"
 
Yıkılan boş bir atıl halde olan eski devlet hastanesinde rahatsız edici görüntülerin yaşandığını ve çöp ve atıklardan kötü kokuların yayıldığını ifade eden Taş, şöyle devam etti:
 
"Kokular almış başını gidiyor, çevredeki insanlar da rahatsız bu durumdan dolayı.Maalesef gece saatlerinde başı boş insanlar oturuyor, gençler oturuyor ve oradan geçen insanlar tedirgin oluyor. Dolayısıyla etrafında bir tel örgü çevriliydi, tel örgü çevrilmesi de kaldırıldı. Temizlik yapılmıyor, belediye temizlik işlerini arıyorum muhtarım diyorum, 'burası belediyeye ait değil, özel Sağlık İl Müdürlüğü'ne ait' diye cevap alıyorum. Sağlık İl Müdürlüğü'nü aradım 'tamam muhtarım biz ilgileneceğiz' dediler. Fakat maalesef bir türlü ilgilenen olmadı. Bir an önce temizlenmesini istiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, Seçim bitti vatandaşlar 'muhtarım bizimle ilgilenmiyorsun' diyorlar. Aslında haklılar, ilgilenmiyor muyum? hayır ilgileniyorum fakat bir şey elde edemiyorum."
 
-"SAYIN VALİM BARİ SİZ BİZİ ANLAYIN"
 
Muhtar Taş, "Nedense sanki vurdumduymaz bir tavır içerisindeyiz herkes kendi halinde aman dokunmayın diyorlar ama şunu söylüyorum; lütfen Sayın Valim bari siz bizi anlayın sağlık müdürümüz Erdoğan bey ile belediye temizlik işleri müdürlüğü ile bir görüşün eski hastanemizin bahçesinin bir an önce temizlenmesini istiyoruz. oradaki ağaçların yaprakları dökülmüş her an yangın çıkabilir. Oraya gelen gençlere, başı boş insanlara çözüm bulunmalı. Yapılıncaya kadar içerisini temiz tutalım orası kocaman bir alan, temizliği gerçekleştirelim. Belediye ile istişare içerisinde bulunun, Sağlık İl Müdürü Sayın Erdoğan bey ve Belediye Temizlik İşleri Müdürü Sayın Mahmut Yıldırım bey bir araya gelin oranın temizliğinden kim sorumluysa lütfen bir an önce görevini yapsın ki bizde halkımıza karşı, vatandaşımıza karşı dürüst olduğumuzu ve bu işin takipçisi olduğumuzu bilsin."
 
Emniyet Müdürüne bir çağrıda bulunan Taş, "Zaman zaman gece bekçilerimizin ve emniyet mensuplarımız orayı kontrol ederlerse çok seviniriz. Ben muhtar olarak görevimi yapıyorum size bildiriyorum ve yetkili kişilerden de bir an önce görevlerini yapmalarını ve temizlenmesini bekliyoruz." dedi.
Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha