"Hiçbir zaman pes etmedik"

PHA muhabirine açıklamada bulunan Mevlüt Kuştepe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen tüm tedbirleri alarak çalışmalarını devam ettirdiklerini, hiçbir zaman pes etmediklerini söyledi.

Bu sürecin Adıyaman ve Türkiye ile sınırlı olmadığını aktaran Kuştepe, "Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgında tüm tedbirlerimizi alarak gerek araçlarımızı dezenfekte ederek, yolcularımıza kolonya ikram ederek, elimizden geldiğince önlem almaya çalıştık, araçlarımızı sürekli temizledik."dedi.

Kuştepe, bütün yolcuların seyahat öncesi HES kodlarını aldıklarını riskli olan yolcuları  kabul etmediklerini vurgulayarak, süreci nasıl yönettiklerini anlattı.

"Personelimizi işten çıkartmadık"

Bu süreçte tüm dünyayı etkisi altına alan salgında turizm sektörünün çok kötü etkilendiğini dile getiren Kuştepe, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Biz hiçbir personelimizi işten çıkartmadık, kalacak olan personellerimiz devam etti. Açıkçası bu süreçte ister istemez bizim de ekonomik sıkıntılarımız oldu ama çok şükür rızkı veren Allah dedik, bismillah dedik, hiçbir zaman pes etmedik.

Onun haricinde yelpazemiz geniş olduğu için sektörümüzde işimiz sadece seyahat turları değil. Taşıma işimiz de var. Çok şükür taşıma işleri devam etti. Eskiye nazaran hızlı bir yükselme olmamasına rağmen yine de işlerimiz devam ediyordu. Geçen seneye nazaran aldığımız rezervasyonlarda gerek dışarıdan gelecek olan bütün gruplarda ve Adıyaman’dan seyahat edecek bütün misafirlerimizde yüzde 80’lik bir azalma oldu tabi bu azalma bizi maddi olarak çok etkilemiş olabilir ama çalışma tempomuzu hiç düşürmedik. Bu süreçte programları erteledik ancak kesinlikle iptal etmedik.Talep üzerine bireysel olarak turlar yaptık, 3-4 kişilik  turlarımız, ailecek ve kapalı turlarımızı da bu şekilde devam ettirdik. Böylece personellerimizi de mağdur etmemeye çalıştık."

"Misafirlerin talebine karşılık bir tur açabiliyoruz, özel turlarda yapabiliyoruz"

Kuştepe, yaz aylarında genelde Karadeniz Bölgesine çok tur düzenlediklerini belirterek,"Kapadokya ya Ege Bölgesine Mardin, Halfeti turlarımız ve günü birlik Nemrut turlarımız oluyor. 2020 yılı bizim için aslında hatırlanmayacak bir sene oldu demeyelim, çünkü 2020 için hatırlayabileceğimiz en güzel şey Ayasofya Müzesinin cami olarak açılması.Yıla sadece ticaret olarak bakmamalıyız. Turlarımızın yüzde 80’i iptal oldu ama onun haricinde belki kış turlarımız açılır diye ümit ediyoruz. Bir an önce aşının iyi bir şekilde etkisi olursa turlarımıza ara vermeden devam ederiz.

2021 için Ankara’daki ikili görüşmelerde bizi çok motive ve çok mutlu etti. Biz eminiz ki bürokrasilerimizin ve valimizin, belediye başkanımızın, siyasi büyüklerimizin ve ticaret sanayi odası başkanımızın bu görüşmeleri neticesinde Adıyaman’ımıza bir çok etkide faydası olacağına inanıyoruz. Umarım bir an önce biz de tedbirlerimizle sağlıklı bir şekilde bu dönemi atlatırız.

Kış sezonunda bizim genelde Kahramanmaraş Yedi Uyurlar Mağarası'na turumuz oluyordu onun haricinde ek olarak gelecek olan bütün misafirlerin talebine karşılık bir tur açabiliyoruz, özel turlarda yapabiliyoruz. Süreç böyle devam ettiği sürece tüm tedbirlerimizi alarak turlarımıza devam edeceğiz."diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha