PHA muhabirine açıklamada bulunan Veka Turizm İşletme sahibi Veysel Kuştepe , pandemi sürecinde turizm şirketlerinin büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Yaşanan sürece rağmen devlet ve millet olarak sıkıntıların aşılacağını aktaran Kuştepe, " Çok şükür bu konuda Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun ve çok iyi bir sağlık bakanımız var. Bu konuda ellerinden gelen bütün imkânları kullanıyorlar, bizler çok şanslıyız çünkü Türkiye’de doğmuşuz. Ben 38 senedir bu işi yapıyorum, ilk kez böyle bir sıkıntıya girdik ve turlarımızın yüzde 80’i iptal oldu." dedi.

Dünyada etkili olan virüs nedeniyle turizmciler olarak sıkıntılı süreç yaşadıklarını aktaran Kuştepe, devletin her türlü desteği yaptığını kaydetti.

Kuştepe, "Biz büyük acentalarla çalıştığımız için turist getirdiğimiz zaman Nemrut dağına götürüyoruz. Ama bu dünyanın başına bela olan corona virüs var. Çok şükür bu konuda Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun ve çok iyi bir sağlık bakanımız var. Bu konuda ellerinden gelen bütün imkânları kullanıyorlar, bizler çok şanslıyız çünkü Türkiye’de doğmuşuz. Ben 38 senedir bu işi yapıyorum, ilk kez böyle bir sıkıntıya girdik ve turlarımızın yüzde 80’i iptal oldu. Biz yine Türkiye’nin her yerine tur düzenliyoruz, turlarımız yeni normalleşme sürecinde devam ediyor." diye konuştu.

Kuştepe, haftalık turların, Kapadokya, Karadeniz, Batum, Gürcistan, Ege, Mardin, Diyarbakır bölgelerine yapıldığını aktaran Kuştepe, şöyle devam etti:

"Bizler tur başlamadan önce bütün araçlarımızı dezenfekte ediyoruz, yolcularımıza kolonya ve dezenfektan veriyoruz ve ateşlerini ölçerek araca alıyoruz ve böylece tur için yola çıkıyoruz. Turlarda bi aksama olmadı ama dediğim gibi yüzde 80 düşüş var. Biz şuan araçlarımız 16 kişilik ise 8 kişi, 19 kişilikteyse 9 kişi bindiriyoruz yani yüzde 50 bindiriyoruz. Bizler elimizden gelen bütün imkânları kullanıyoruz, hafta sonu boş olur Somuncu Baba ya araç kaldırıyoruz. Halfeti turlarımız var, sıra gecelerimiz var ve biz hiç ara vermedik şuan çok şükür."

Halka virüs konusunda tavsiyelerde bulunan Kuştepe, herkes elinden geldiği kadar maskelerini taksınlar, sosyal mesafelerini korusunlar. Meslektaş arkadaşlarımdan, bayram yaklaşıyor ve bayramda sürat yapmasınlar yollarda dikkatli olmalarını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha