PHA muhabirine yaşadığı mağduriyeti anlatan Burhan Komşu,"Ben gaziliğimi istiyorum, temel hakkımı istiyorum, askeriyenin gazisiyim. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, sesimi duyurabilirsem kendisinde, bu konuyla bizzat ilgileneceğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Askerlik görevi öncesinde hiçbir rahatsızlığı olmayan bir çocuk babası Komşu, askerliğinin bitimine 3 ay kala epilepsi hastalığına yakalandı. Komşu, vazife malulü statüsüne alınmasını isteyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

2010 yılında vatani görevini yapmak üzere Elazığ'a giden Komşu, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Önce askerlik şubesine gittim, bütün kontrollerimi yaptım, hiçbir hastalığımın olmadığını beyan ettim. Tabi ki o zaman ufakken çocukken damdan düştüğümü bunların hepsi herkeste olan şeyler ufakken herkes bir yerlerden düşebiliyor. Sadece bunu bildirdim ve hiçbir hastalığımın olmadığını belirttim ve askere alındım. Kontrollerden sonra o zamanlar askerlik 15 aydı. Ben Elazığ’da askerlik yapıyordum ve askerliğimin bitmesine 3 ay kala uykudayken ranzadan düştüm. Ardından nöbet geçirmeye başladım ve bunlar epilepsi başlangıcı oluyor. Beni sonra askeri hastaneye yani GATA'ya kaldırıyorlar orada 20 gün boyunca yatıyorum. Bana orada epilepsi hastası teşhisi koymuyorlar. Küçükken damdan düştüğümü belirttiğim için beni çürüğe ayırıp gönderiyorlar. Tabi ben o zaman epilepsi hastası olduğumu da bilmiyorum. Adıyaman’a geldiğim zaman sık sık nöbet geçirmeye başladım. Nöbet geçirdikten sonra artık ne yapacağımızı da bilmiyorduk."

Bu süreçte bir çok sıkıntı yaşadığını aktaran Komşu, şunları kaydetti:

"Hastanelere gittik devamlı teşhis koyamadılar ama sonunda Adıyaman’da teşhis koydular. 2012 yılında epilepsi teşhisi koydular. Travmatik olarak aslında bu askerde olan bir şeydi biz çok geç farkına vardık. Askerde mağdur bırakıldık çünkü, ben asker olarak gittim devletin bir askeriydim, mağdur bırakıldım. Adıyaman’a gönderildim hastalığım arttı, orası da zaten çürük raporu vererek gönderdi. Peki çürük raporu veriyorsan beni neden askeriyeye alıyorsun? Eğer damdan düştüysem alıyorsan beni askere başta almayacaksın çünkü damdan düşmeyle hastalığın bir alakası yok. Rahatsızlık ayrı bir şey epilepsi hastalığı ranzadan düştükten sonra olan bir şey."

"Cumhurbaşkanımıza sesimi duyurmak istiyorum"

Mağduriyetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmaya çalışan Komşu, şu ifadeleri kullandı:

"Ben gaziliğimi istiyorum, temel hakkımı istiyorum, askeriyenin gazisiyim. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, sesimi duyurabilirsem kendisinde, bu konuyla bizzat ilgileneceğini düşünüyorum. Çünkü büyük bir haksızlık var. 2011, 2012 yıllarında beklide bunlar Fetö’nün ayağıda olabilir, belki o zaman Fetöcüler de olabilir bunların içerisinde çünkü kendini kurtarıp, askerlerinde hakkını yemiş olabilirler bundan dolayı sayın Cumhurbaşkanımızdan rica ediyorum bu haksızlığa bu mağduriyete inşallah son verirler. İnşallah hakkımız olanı alırız."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Kaynak: pha