Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Sıratut Mahallesi'ndeki Sıratut Camisi'nin mülkiyet hakkının yarısı kendisinde bulunan Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü camide restorasyon çalışması yapmak istedi.

Mülkiyetinin yarısına sahip olan Merkez Cami ve Kuran Kursları Yaptırma Derneği'nden ise üzerine düşeni yapması istendi. Ancak dernek restorasyona katkı yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından tuvaletin orta kısmından duvar örerek ikiye böldü.

Sıratut Mahalle Muhtarı İlhan Alan öncülüğünde cami cemaati, Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Belediyesi tarafından cami tuvaleti hakkı ile cami yanında bulunan 218 metrekarelik boş arazi 200 bin TL karşılığından satın alındı.

Her iki taşınmazın tapusu birleştirilmek üzere teslim edildi

Adıyaman Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen programa Vali Mahmut Çuhadar, Adıyaman Cami Yaptırma ve Onarma Derneği Başkanı Mehmet Çelik ve Sıratut Mahalle Muhtarı İlhan Alan katıldı.Adıyaman Cami Yaptırma ve Onarma Derneğine ait olan 218 metrekarelik arsanın tapusu Dernek Başkanı Mehmet Çelik tarafından Vali Mahmut Çuhadar’a teslim edildi.

Vali Çuhadar, Adıyaman Cami Yaptırma ve Onarma Derneği Başkanı Mehmet Çelik ve Sıratut Mahalle Muhtarı İlhan Alan’a yaptıkları hayırdan dolayı teşekkür ederek, her iki taşınmazın tapusunu gerekli birleştirme işlemlerini yapmak üzere Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı’ya teslim etti.

"Vakıflar ve Cami Derneği anlaşmadıklarından dolayı, buraya bir duvar ördüler"

Vakıflar anlaşmazlığı nedeniyle cami derneği kendisine ait olan yere kilit vurarak kapattığını cami cemaati ile birlikte topladıkları paralarla tekrardan arsa ve tuvaletin bulunduğu kısmı alarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devrettiklerini belirten Sıratut Mahalle Muhtarı İlhan Alan, şunları iade etti:

"Buradaki olay şuanda gördüğünüz yer cami derneğine aitti. Tuvaletimiz çok büyüktü, yarısı vakıflara aitti. Vakıflar ve Cami Derneği anlaşmadıklarından dolayı, buraya bir duvar ördüler. Cami derneği kendisine ait olan yere kilit vurarak kapattı. Diğer taraf ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait orası da kapalı kaldı. Büyüklerimizin de devreye girmesi ile sorunlarımızı çözdük. Burayı vakıflara tapusunu devrederek hibe ettik. Diğer taraf ile inşallah, yıkılıp güzel bir tuvalet yapacağız. Buranın bu halinden dolayı mahalle sakinlerinde çok tepki aldık. Yani Türkiye’de olmayacak bir şey başımıza geldi. Ama ellimizden gelen bir şey yoktu. Çünkü burası Camiler Derneğine ait bir yer diğer taraf ise vakıflara ait iki taraf anlaşamayınca durum buralara geldi. Ama sorunun çözülmesi bizleri son derece mutlu etti."

Mahalle sakinleri olarak çok rahatsız olduk

Mahalle sakinleri olarak rahatsız olduklarını ve sorunun çözülmesiyle mutlu olduklarını aktaran mahalle sakinlerinden Abdülgani Çetin,"Ben yıllardır Sıratut Mahalle sakinlerindenim, daha önce bu tuvaletimiz tek bölüm ve büyüktü. Vakıflar ile Cami Derneğinin anlaşamaması nedeni ile bu tuvaleti bölüp tek parça yaptılar. Buraya bir duvar örerek burayı kapattılar. Bizlerde mahalle sakinleri olarak çok rahatsız olduk. Araya muhtarımızın ve valimizin girmesi ile bu sorun çözüldü. Bizlerde bu olayın çözülmesinde dolayı çok mutluyuz. İlerleyen zamanlarda ne güzel camimiz ve tuvaletimiz olacak."şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha