Bu nedenle çocuklara neyi öğretirsen çocukların davranışlarının bu yönde olacağına dikkati çeken Çetin, “Biz toplum olarak çocuklara neyi göstersek neyi öğretirsek, onu alıyorlar bizde çocuklarımıza bunun yanlışlığını nasıl öğretebiliriz, uzmanlar eşliğinde nasıl aktarabiliriz, konusunda düşünmeliyiz." dedi.

Ortaokul ve liselerde aileye yönelik eğitimler verildiğini kaydeden Çetin, bunun dünyada örneklerinin olduğunu anımsattı.

Çetin, devlet olarak aileye yönelik eğitimlerde birçok atılım yapılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Çocukları istismar yapan kişiler de pedofili dediğimiz guruba giriyorlar, bu gibi gruplar tedaviyi reddeden bir grup, hasta olmadıklarını tedavi görmek istemediklerini belirten bir grup, bunun yasal bir dayanağı yok. Kişilere rastlandığı zaman gerekli işlemler yapılıyor, ardından tedavi süreci başlanıyor, bunun genetik yatkınlığı da var öğrenmeden gelen davranışlar da var, bu şekilde ilerliyor hastalık."

-"6 AYDA 213 KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ"

Çocuk istismarı gibi durumlardan korumak için onlara çeşitli eğitimler verilmesi tavsiyesinde bulunan Çetin, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Çocuklarımızı nasıl korumalıyız, ders ekte onlara eğitim verebiliriz, çocuklarımızın özel alanlarını kişisel alanlarını belirledikten, kimlere karşı sınırlarını açabileceğini belirtikten sonra sıkıntı yaşamayız. Özellikle kız çocuklarımızda ayıplı bölgesi dediğimiz, yasaklı bölgesi dediğimiz, annesinin, babasının dahi bazı noktalara gelindikten sonra dokunmaması gerektiğini öğretmemiz gerekiyor, bu gibi konuları ilkokuldan hatta okul öncesinden öğretmemiz gerekir."

Bu arada, yapılan araştırmalara göre 2019 Ocak, Şubat, Nisan, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında toplam 213 Kadın cinayeti işlendiği öğrenildi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha