Gaziantep Üniversitesi Tarih Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitiren Mehmet Ali Uygun ile Hacire Uygun'un üçüz olan prematüre bebeklerine bakmak için sıkıntılı günler geçiriyorlar.
2 ay önce üçüz çocuklarının olduğunu ve iki üniversite bitirdiğini fakat atanamadığı için işsiz kaldığını belirten Mehmet Ali Uygun, "2 ay önce üçüz çocuklarım oldu. Onlara bakamıyorum. İki üniversiteyi bitirdim. Tarih öğretmenliği birde Sosyolojiyi sertifikalarım var. Zor durumdayım, ev kira, işsizim, yani geçinemiyorum. Gaziantep Üniversitesi Tarih Öğretmenliğini bitirdim, Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdim. Şuan açık öğretimden İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü okuyorum. Aile Danışmanlığı sertifikası aldım. İşyeri meslek danışmanlık sertifikası aldım. Yani zor  durumdayım, iş istiyorum, devletimizden çocukların bakımı için"dedi.

- DEVLETTEN YARDIM BEKLİYORUM

Devletten yardım bekleyen Uygun, şunları kaydetti:

"Mamalar pahalı, 200 gramlık bir mama 140 lira, bez fazla gidiyor, zor durumdayız. Biz devletimizden yardım istiyoruz. Çocuklar bir hafta sonra gelecek, evin ortamı düzgün değil, rutubetli, nemli, bazen damlıyor, soğuk. Bunlar prematüre olduğu için bunların çok iyi bakılması gerekiyor. Hassas bebekler bunlar. Ev küçük, devletimizden yardım istiyoruz. 2016'da KPPS'ye girdim, 83 puan aldım. 14 bin memur aldılar. Sosyolog olarak atanmak istemiştim ama 1 kişi almışlardı, onun için atanamadım, ömrümü eğitime harcadım, bütün giderim eğitime gitti, ailemi zor durumda bıraktım okumak için, 32 yaşındayım artık hiçbir gelirim yok, hep gider var, ara sıra annem babam bana yardım ediyor."

- ÇALIŞMAK İSTİYORUM
Çalışmak için yardım beklediğini belirten Uygun, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Devlet büyükleri ile görüştüm, sağolsun emniyet müdürümüz ilgi alaka gösterdi, biraz gıda yardımında bulundu, ekiplerine ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Belediye ve valilik gereken yardımı yapacaklarını söylediler, bekliyorum. Yetkililerden ben öncelikle iş istiyorum, iş olmazsa olmaz. İş olmadan bebeklerin geçimini sağlayamam, bez mama hastalanırlarsa nasıl götüreceğim, hastaneye bir tane değil 3 tane var. "

- ÇOCUKLAR TABURCU OLACAK
Doktorların bir iki güne çocukları teslim edeceğini, uygun şartların sağlanmasını istediklerini ve maddi imkansızlıklar nedeniyle bir şey yapamadıklarını ve kocasının ömrünü okumaya adadığını, fakat atanamadığı için maddi imkansızlıklar yaşadıklarını söyleyen eşi Hacire Uygun ise "1.5 yıllık evliyim, yaklaşık 2 ay önce 3 çocuğumuz oldu, hiçbirinin geçimlerini sağlayamıyoruz, hep zorlanıyoruz. Oradan, buradan, borç ederek onların geçimlerini sağlıyoruz. Doktor bir iki gün önce çıkacaklarını söyledi. Hiçbir ortam uygun değil. Ortam sıcaklıkları aynı olacak, beşikleri ayrı olsun diyor ama hiç bir şey almamışız, şuan ne yapacağız bilmiyorum, devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Eşimin işi olmadığı için hiçbir masrafını karşılayamıyoruz. Zaten oradan, buradan gıda yardımı yapıldığı için ancak evi geçindirebiliyoruz. Her şeyde bir zorluk var, evlendiğimizden beri hiç geçimimizi sağlayamıyoruz. Bütün ömrünü eğitime harcamış birisi, sertifikalar var, o var, bu var ama hiçbir şekilde bir gelir yok. İş yok, ondan sonra nereye başvuru yapıyorsa geri çeviriyorlar." şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha