Adıyaman Türk Kızılay Şube Başkanı Murat Bulut, Kızılay faaliyetlerini ve pandemi sürecine ilişkin PHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bulut, Türk Kızılay'ın ihtiyaç sahiplerine, afetzedelere, savaşta mağdur olanlara yardım faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışında sürdürdüklerini kaydetti.

Afrika’da su kuyuları açtıklarını anlatan Bulut, şunları ifade etti:

"Suriye’de ve İdlib’de yardıma muhtaç kişilere her türlü yardımı ulaştırmaya çalışıyoruz. İlimizde de 2020 yılında pandemi ve ramazan ayının olması sebebiyle ve Kurban Bayramı'nın da bitmesi münasebetiyle 2020 yılının ocak ayından bu yana kadar 10 bin aileye gıda yardımı, yaklaşık 2 bin aileye 400 TL nakdi yardım ve 750 çocuğumuza da 150 TL bayramlık harçlığı dağıttık.

Yine Adıyaman Kızılay şubesi olarak bizim kan hizmetleri faaliyetlerimiz var, bizim yıllık 22 bin ünite Adıyaman ilinde kana ihtiyacımız var. Pandemi sürecinde kan bağışı azaldığı için büyük sıkıntı çekmekteyiz ben Adıyamanlı hemşerilerimi kan bağışına davet ediyorum. Haftanın 5 günü kan bağışı alınmaktadır, vatandaşlarımıza kan bağışı yapmaya davet ediyoruz."

Bulut, şuan da acil kana ihtiyacı bulunduğunu vurgulayarak, "Çünkü, bağışlar az bu nedenle özellikle kanser hastaları ve devamlı kan ihtiyacı olan hasta kardeşlerimiz büyük sıkıntı çekmektedir. Bizim lösemi yardımı yapmış olduğumuz kök hücre faaliyeti bulunmaktadır. Kök hücre faaliyeti kan bağışçımız kök hücre bağışçısı olduğunu beyan ettiği taktirde ondan kök hücre için kan numunesi alınıyor eğer bu kök hücresi ilik naklinde uyum sağlarsa kendisine haber veriliyor, kendisine ait bütün masraflar yine Türk Kızılay’ı tarafından karşılanmak üzere ihtiyacı olan yere götürülerek, ilik nakli bağışında bulunması sağlanıyor."dedi.

Geçen yıl ve bu yıl yapılan bağışlarla  Adıyaman il ve ilçelerinde bu Kurban Bayramı'na kadar toplamda 5 bin kutu kavurma dağıttıklarını aktaran Bulut, şöyle devam etti:

"Bu pandemi sürecinin başlaması nedeniyle biz Adıyaman Kızılay şubesi olarak, yurtlarda karantinada bulunan misafirlerimize yaklaşık 14 gün boyunca tabi bu dönem dönem değişerek toplam 1 buçuk ay sürdü, 80 bin porsiyona yakın yemek verdik. Yine ayrıca Adıyaman ilimizde görev yapan Adıyaman giriş ve çıkışındaki güvenlik görevlilerimiz inde yine ramazan ayın da iftar ve sahur yemeklerini Adıyaman Kızılay şubesi olarak karşıladık. Bu pandemi süreci ile ilgili olarak ta biz maske, el dezenfekteni ve hijyen malzemeleri dağıttık ve bu dağıtımlarımız il ve ilçelerde  halen devam etmektedir."

Pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yanlarında yer alacaklarını, gıda takviyesi ve desteği sağlayacaklarını sözlerine ekleyen Bulut, "Bizim hemşerilerimizden isteğimiz Kızılay bağışlarla bu faaliyetleri yürütmektedir lütfen bizim Kızılay’ımıza bağışta bulunsunlar gerek SMS ile gerek 168’i arayarak devamlı bir şekilde bağışta bulunabilirler."dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha