Korona virüs (Covid-19) salgının her sektörde olduğu gibi turizm sektöründe önemli problemlere neden olduğunu açıklayan Veysel Karani Kuştepe, PHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Adıyaman’da en çok dışardan gelen turistleri, Nemrut Dağı’nda yaşanan gündoğumu rağbet gördüğüne dikkat çeken Kuştepe, aşının bulunmasıyla salgın sürecinin gerilemesi sebebiyle bu sezondan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye’nin her yerine tur seferleri düzenleyen Kuştepe, “Tabi salgından dolayı bir, iki senedir turistlerde bir azalma oldu. Yüzde 80 bir azalma oldu. Ama çok şükür, Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Çünkü Pirine gidiyorsun çalışma var, Kuştepeye gidiyorsun çalışma var, Cendereye gidiyorsun çalışma var, eski Kahta Kalesine gidiyorsun çalışma var. 20 sene evvel Eski Kahta Kalesinin orda bir halı tezgahı vardı. O halı tezgahını daha kilimler bitmeden onların siparişi verilirdi, onlar Amerika’ya giderdi. 17 sendedir o kale kapalı. Yapılan çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür ederiz. Bu yıl daha iyi olacak. Eylül, Ekim gibi büyük bir yoğunluk bekliyoruz” dedi.

Kuştepe, konuşmasının devamında ise, “Bizim Adıyaman’ın reklama, tanıtıma ihtiyacı var. Eskiden bizim buraya gelen turist sayısı yüzde 10’u, yüzde 20’si Şanlıurfa, Mardin’e gitmiyordu. Ama şu an tam tersi oldu. Acaba biz turistimizi nerede kaybettik? Onun için bizim Adıyaman’ın tanıtımını yapmalıyız” diye konuştu.  

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha