-"İŞÇİMİZİN REFAHA KAVUŞMASI GEREK"

Turan, İşçilerin seçimden önce hükümetten beklentileri olduğunu belirterek, “Tabi bizim bilmediğimiz belki farklı şeyler vardır. Ama biz inanıyoruz  Nisan ve Mayıs ayları toplu sözleşme ayları, işçilerimiz umutsuzluğa veya çaresizliğe kapılmamaları gerekiyor. Bu saatten sonra Nisan ve Mayıs ayında hükümetimiz bize bir sürpriz yapabilir bir açıklama yapabilir. Bütün kamudaki işçileri 2019 sözleşmesine dahil ettim diyebilir, enflasyon farkı verdim diyebilir. Onla ilgili zaten genel merkezimizin açıklamaları devam ediyor. Sonuna kadar çabamız ve gayretimiz devam edecektir. Biz bu çıktığımız yoldan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Bundan yana hiç kimsenin şüphesi olmasın çünkü biz bunu mevki makamlar için değil Allah rızası için yaptığımız bir şey işçimizin refaha kavuşması gerek.”dedi.

-“İŞÇİLERİMİZ 2 BİN LİRA GİBİ MAAŞ ALIYOR, BUNUNLA GEÇİNMELERİ ZATEN İMKANSIZ"

Türkiye’nin ekonomik olarak düzene girmesi gerektiği vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

“Türkiye'nin ekonomisi göz önünde işçilerimiz 2 bin lira gibi maaş alıyor, bununla geçinmeleri zaten imkansız önce bizim bu cüzdanı düzeltmemiz gerekiyor. Bunun içinde sadece biz sendikalar değil. Sadece sendikaların genel merkezlerine değil bunu bütün işçiler elini taşın altına koyması gerekiyor. Bizde bir atasözü var ‘Ağlamayan bebeğe mama yok’. Her işçi kendi hakkı için sosyal medya hesaplarından yüklenmesi gereklidir. Taleplerini iletmeleri gerekiyor. Ama biz inanıyoruz Genel Başkanımız Baki Gülbaba bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. Nisan 12'de bir kongremiz var o kongreden hemen sonra genel başkanımız zaten bu konularla ilgili devam ediyor devam edecektir. Bundan eminiz 2019 sözleşmesine dahil olacağız. Sayın cumhurbaşkanımız sesimizi duyacaktır. Merhametli bir insan bu işçilerin kendileri geçim standardı altında kaldığını biliyor. Bunlarla ilgili bütün bilgiler kendilerine gidiyor.”

Turan, sendikanın taşerondan kadroya geçen en fazla emek harcayan sendika olduğunun altını çizerek, “İşsilerimiz sendikalarına sahip çıksınlar. Ne kadar sahip çıkarlarsa bu sendika o kadar güçlenir. O kadar istek ve arzuları yerine gelir. Birlik beraberlikten güç doğar. Bizler bazı faaliyetlerde bulunduk. İşçilerimizin durumlarını bildiğimiz için marketlerle, mağazalarla, otellerle, petrol istasyonlarıyla ve bir çok firma ile anlaşmalar yaptık. İşçilerimiz burada yüzde 20 gibi indirimle alış-verişlerini yapacaklar. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha